Αποτελέσματα εκλογών: Σε αυτές τις περιοχές το ΠΑΣΟΚ «έφαγε» τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δίνει μέχρι τώρα το ΥΠΕΣ, αδιαμφισβήτητη διαφαίνεται η νίκη της ΝΔ ενώ, το ΠΑΣΟΚ σε έξι περιοχές εκτοπίζει την αξιωματική αντιπολίτευσης.

Τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας που είχε αποτυπώσει το exit poll, επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα που ανακοινώνει για τις σημερινές εκλογές η Singular Logic

με ενσωματωμένο το 75,51% των εκλογικών τμημάτων.

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 40,81%, ποσοστό που είναι υπερδιπλάσιο του ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά του οποίου καταρρέουν στο 20,7%. Όπως έγινε γνωστό, μάλιστα, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του.

Τρίτη εκλογική δύναμη αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 11,75%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,12% και η Ελληνική Λύση με 4,49%.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Singular Logic «η διαφορά παγιώνεται στο 20% που έχουμε δει στην επικράτεια. Το ΜεΡΑ 25 δεν μπαίνει στη Βουλή ενώ το ίδιο συμβαίνει και για Πλεύση Ελευθερίας και ΝΙΚΗ με μια εκτίμηση σφάλματος στο +/- 0,5%».

Με το ποσοστό ενσωμάτωσης πανελλαδικά να είναι στο 75% και το ΠΑΣΟΚ να λαμβάνει 11,91% με 42 έδρες, οι περιοχές που επικρατεί έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εξής:

Αρκαδία

Κιλκίς

Λακωνία

Χίος

Ρέθυμνο

Λασίθι

#ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023 #ΠΕΡΙΟΧΕΣ #ΠΑΣΟΚ #ΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα