Εκλογές 2023: Οι παρεμβάσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στον Άρειο Πάγο κατά του κόμματος Κασιδιάρη

Η προθεσμία για τις προσφυγές λήγει απόψε ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι φέρεται να υπάρξει προσφυγή και κατά του κόμματος Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, φέρεται να ετοιμάζεται προσφυγή κατά του κόμματος Κασιδιάρη για το όνομα «Έλληνες» από επικεφαλής άλλου κόμματος με το ίδιο όνομα, εν όψει των εκλογών της 21ης Μαϊου.

Ο επικεφαλής αναφέρει πως έχει κατοχυρώσει το όνομα από το 2012.

«Μυστική» συμφωνία ΝικολόπουλουΚασιδιάρη

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά και τη ρήξη που έχει επέλθει μεταξύ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου και του Ηλία Κασιδιάρη και με τον καταδικασμένο για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», να αναζητά εναλλακτικές στο πιθανό «μπλόκο» του κόμματός του από τον Άρειο Πάγο, έχουν υπάρξει διαπραγματεύσεις μεταξύ του κόμματος «Έλληνες» και το «Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος».

Αυτές οι συζητήσεις φαίνεται πως έλαβαν χώρα την τελευταία στιγμή και γι’ αυτό και το κόμμα του κ. Νικολόπουλου κατεβαίνει με την ονομασία «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος», δηλαδή και με το «Έλληνες» στον τίτλο.

Ξεκινάει η… Μεγάλη Εβδομάδα για τους πολιτικούς σχηματισμούς

Σύμφωνα με πληροφορίες από το dikastiko.gr, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του ονόματος και του εμβλήματος των κομμάτων, ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα η… Μεγάλη Εβδομάδα για τους πολιτικούς σχηματισμούς.

Οι προθεσμίες από το υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρεται, είναι καθοριστικές, ενώ ιδιαίτερες κρίσιμες είναι και οι κινήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, που αναμένεται να καταθέσουν υπομνήματα στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της αναγνώρισης του “κόμματος Κασιδιάρη”.

Στις 2 Μαΐου θα συνεδριάσει το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου σε πλήρη σύνθεση μετά τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως θα κατατεθούν στοιχεία πως ο καταδικασθείς για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είναι η πραγματική ηγεσία του κόμματος που επιχειρεί να κατέλθει στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Αναφερόταν μάλιστα πως κατά το κόμμα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ), η πρόσφατη επιστολή του Ηλία Κασιδιάρη προς τον πρόεδρο της Βουλής στην οποία είχε αναφερθεί το dikastiko.gr, καταδεικνύει ποια είναι η πραγματική ηγεσία του κόμματος των «Ελλήνων».

Ειδικότερα ο Κασιδιάρης είχε καταθέσει από τον περασμένο Φεβρουάριο εξώδικο προς τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα με αφορμή την πρώτη τροπολογία που απέκλειε το κόμμα του από τις εκλογές, ζητώντας να αποσυρθεί.

Δηλώνει κανονικά υποψήφιος

Μέσα από την φυλακή ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και πρώην ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας ενώ τοποθέτησε έναν απόστρατο ταξίαρχο στην θέση του προέδρου του κόμματος του.

Να σημειωθεί πως σήμερα ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην συμμετάσχει στις απερχόμενες εκλογές το κόμμα Μπογδάνου - Εμφιετζόγλου με τον ανεξάρτητο βουλευτή να χαρακτηρίζει «πραξικοπηματική» την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου αλλά και να «απειλεί» εμμέσως πλην σαφώς πως θα τον βρουν αντιμέτωπο στις επαναληπτικές εκλογές.

#ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΚΟΜΜΑ_ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΠΑΣΟΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές 2023, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, Άρειο Πάγο, Κασιδιάρη,ekloges 2023, nd - pasok, areio pago, kasidiari