Εκλογές 2023: «Ναυάγησε» οριστικά το debate Μητσοτάκη - Τσίπρα

Πρόταση ήταν και πάει...Το ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερο debate ενόψει των εκλογών 2023, αυτή τη φορά ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, «ναυάγησε» οριστικά μετά το (νέο) «όχι» από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Κόκκινο» άναψε η ΝΔ στην πρόταση που υπήρξε για «τηλεμαχία» μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, που όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ του Dnews, έγινε νωρίτερα

σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, απαντώντας στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, έκλεισε το «παράθυρο» για πραγματοποίηση ενός νέου debate με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η διακομματική επιτροπή, δηλαδή ο συναινετικός θεσμός που εδώ και δεκαετίες ορίζει τις διαδικασίες και τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, αποφάσισε για ένα debate μεταξύ των έξι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων την Τετάρτη 10 Μαΐου. Αυτό αποφασίσθηκε ομόφωνα και αυτό θα γίνει», υπογράμμισε ο Άκης Σκέρτσος.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μπορεί να προσκαλεί ή να αυτοπροσκαλείται, να επιβεβαιώνει ότι είναι εξαίρεση όσο θέλει». «Η δυσανεξία του στους θεσμούς δεν μας εκπλήσσει. Η στάση του είναι αποκαλυπτική ως προς τον σεβασμό του στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η απομόνωσή του είναι καθολική και η στάση του κωμική», κατέληξε εκμηδενίζοντας έτσι οριστικά τις πιθανότητες για τηλεμαχία Μητσοτάκη - Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πει «ναι»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει αποδεκτή την πρόταση για debate ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εκλογές 2023.

«Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε ανοιχτό διάλογο ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Είμαστε στη διάθεση του καναλιού, όποια μέρα επιθυμεί τροποποιώντας το πρόγραμμα του προέδρου για να γίνει ο δημόσιος διάλογος που θα συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών», σημείωσε.

#DEBATE #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΣΥΡΙΖΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΚΗΣ_ΣΚΕΡΤΣΟΣ #ΠΟΠΗ_ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα