Τσακώνονται για τον Ανδρέα: «Δεν είναι ο ιδιοκτήτης του Παπανδρέου», «γίνεται τυμβωρύχος του Ανδρέα»

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αντιπαρατίθενται με σκληρές εκφράσεις και αλληλοκατηγορίες για... τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι εκλογές

διεξάγονται το 2023, αλλά η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την δεκαετία του 80'. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης, τις τελευταίες ημέρες, «τσακώνονται» για τον Α.Παπανδρέου.

Αρχικά, την Τετάρτη 03/05 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε το «Συμβόλαιο Αλλαγής» και τα 11 σημεία του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τυμβωρύχος του Παπανδρέου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε λίγες ώρα μετά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας με όσα κάνει προσπαθώντας να μιμηθεί το ΠΑΣΟΚ και τα συνθήματά του, γίνεται τυμβωρύχος του Ανδρέα Παπανδρέου».

Δεν είναι ιδιοκτήτης του Ανδρέα

Την απάντηση σε αυτό τον ακραίο πολιτικό χαρακτηρισμό έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στην χθεσινή του (04/05) συνέντευξη στον ANT1. «Θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ο ιδιοκτήτης του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει στην Ιστορία και πρέπει να σεβαστεί ότι χιλιάδες πολίτες εμπνεύστηκαν από αυτόν και κάποιοι είναι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επομένως, είναι ένα στοιχείο που μας ενώνει, δεν μας χωρίζει. Ας αφήσει τα σχόλια αισθητικής και ας μας πει αν διαφωνεί με τα 11 σημεία που κατέθεσα για την επόμενη μέρα, και ποια είναι αυτά», είπε χαρακτηριστικά.

Πλαστογράφηση της ιστορίας

Ωστόσο, η αντιπαράθεση δεν ολοκληρώνεται, αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε και επιτέθηκε εκ νέου στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σήμερα 05/05: «Ναι, ανήκει στη δημοκρατική, προοδευτική ιστορία του ελληνικού λαού. Αλλά, από αυτό το να πηγαίνουμε στην πλαστογράφηση της σύγχρονης ιστορίας, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας, πραγματικά καταντάει γραφικό.

Ηγούμαι του κόμματος, που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο κ. Τσίπρας ηγείται του κόμματος, που πήγε να βάλει φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτή είναι η νεότερη Ιστορία. Να μιλήσουμε και πολιτικά, γιατί είπε ότι έχει οπαδούς του Ανδρέα Παπανδρέου στο κόμμα του. Ανδρέας Παπανδρέου και “Πρέσπες του Αιγαίου” δεν πάνε μαζί», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τους πονάει που μιλάμε για Αλλαγή

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην Άρτα την Παρασκευή (05/05) το απόγευμα και μίλησε ξανά για την ανάγκη «αλλαγής» στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Στις κατηγορίες πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει με συνθήματα της δεκαετίας του ‘80», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε: «Τους πονάει που μιλάμε για την αλλαγή. Διότι τα συνθήματα αυτά δεν αποτελούν ιδιοκτησία κανενός, ανήκουν σε όλους τους δημοκράτες. Κι αν έχουν γίνει ξανά επίκαιρα, για αυτό ευθύνεται η Δεξιά που δεν άλλαξε. Η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, που ξεπέρασε και τον πατέρα του την τριετία 1990-93».

{https://twitter.com/atsipras/status/1654458353542742016?s=20}

#ΑΝΔΡΕΑΣ_ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΠΑΣΟΚ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023
Keywords
Τυχαία Θέματα