Εκλογές 2023: Μπρα ντε φερ Μητσοτάκη με Τσίπρα - «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και «παιχνίδι» Μονόπολη, η κόντρα των μεγάλων κομμάτων

«Τα μπέρδεψε πάλι ο κ. Τσίπρας», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώντας κατηγορηματικά πως ο ίδιος δεν θα δεχτεί ποτέ σενάριο «που δεν έχει την πλειοψηφία της Βουλής».

Κόντρα και ξιφομαχίες έχουν ξεσπάσει μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στον δρόμο για τις κάλπες τις 21ης Μαϊου.

Με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει ότι:

«Ο κ. Τσίπρας σήμερα μιλάει για κυβέρνηση ανοχής. Εμείς έχουμε ξεκάθαρη πρόταση. Εγγυόμαστε ανάπτυξη και σταθερότητα. Δεν θα δεχθώ κανένα σενάριο κυβέρνησης ανοχής».

Σχετικά με τη λεγόμενη κυβέρνηση των ηττημένων ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο μόνος λόγος να μη γίνει πράξη είναι να είναι ισχυρή η ΝΔ. «Μπορεί να προκύψει πράγματι κυβέρνηση ηττημένων που θα συμπεριλαμβάνει ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βαρουφάκη, τον οποίο δεν αποκήρυξε σήμερα ο κ. Τσίπρας. Αδιανόητο να παίζουν κάποιοι μονόπολη με τις ζωές των πολιτών», πρόσθεσε.

Για το σενάριο κυβέρνησης ανοχής είπε ότι διεκδικεί κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.

«Εγγυόμαστε ανάπτυξη και σταθερότητα»

«Ο κ. Τσίπρας σήμερα μιλάει για κυβέρνηση ανοχής. Εμείς έχουμε ξεκάθαρη πρόταση. Εγγυόμαστε ανάπτυξη και σταθερότητα. Η άλλη πρόταση ποια είναι;», πρόσθεσε σημειωνοντας ότι αυτό αφορά και τον κ. Ανδρουλάκη. «Δεν μου κάνει εντύπωση γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να συμπιέζονται», συνέχισε και ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχτεί κανένα σενάριο διακυβέρνησης που να μην έχει την πλειοψηφία της Βουλής. «Διεκδικώ αυτοδυναμία. Πολύ δύσκολο στην πρώτη κάλπη, αλλά θα θέσει το πλαίσιο για να την πετύχουμε στη δεύτερη κάλπη», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα σεβαστεί το Σύνταγμα και θα παραλάβει κανονικά την εντολή θα του έχει εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός μετά τις εκλογές της 21ης Μαίου.

«Θέλουν να ξανακάνουν τα ίδια που έκαναν το 2015. Να κλείσουμε την πόρτα σε όλα τα σενάρια καταστροφής της χώρας», ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που περιόδευσε σε Σχηματάρι, Θήβα και Λιβαδειά.

«Όλα θα κριθούν σε αυτές τις εκλογές. Αν η ΝΔ είναι πραγματικά ισχυρή θα έχει σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα πρέπει να κυβερνήσει και πρωθυπουργός θα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ που τυγχάνει να είμαι εγώ», ανέφερε ξεκαθαρίζοντας ότι, ούτε ο ίδιος, ούτε το κόμμα του θα δεχτεί άλλον πρωθυπουργό αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα.

«Ο ελληνικός λαός ψηφίζει και υποψήφιο πρωθυπουργό. Δεν είναι καινούργιο. Πάντα συνέβαινε», είπε.

«Στις 21 Μαΐου θα κάνει ξαστεριά»

Από την απέναντι πλευρά, τη νότια καθώς ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε από την Κρήτη, τόνισε:

«Σας φέρνω ένα μήνυμα από κάθε άκρη της Ελλάδας. Στις 21 Μαΐου θα κάνει ξαστεριά. Και την επομένη θα ξημερώσει μια νέα μέρα για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την πατρίδα μας. Έρχεται η ξαστεριά της αλλαγής», είπε χαρακτηριστικά.

Θα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια κάτω από αυτό το σκληρό καθεστώς Μητσοτάκη; 'Αλλα τέσσερα χρόνια με τη χειρότερη Δεξιά της μεταπολίτευσης; Θα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια γόνων, επιγόνων, ανηψιών, αυλικών και κολλητών, που μοιράζουν και μοιράζονται τα ιμάτια του λαού μας;

'Αλλα τέσσερα χρόνια που το κράτος, το ρεύμα, η υγεία, η Παιδεία, το νερό, ο αέρας, η ανάσα της κοινωνίας, θα ανήκουν ή θα χαρίζονται στην ελίτ των προνομίων, της κερδοσκοπίας και του γαλάζιου κόμματος;

Ή θα δώσουμε μια ευκαιρία στην αλλαγή; Στην πρόοδο; Στην εντιμότητα; Στο δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος; Στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη; Μια ευκαιρία στην αξιοπρέπεια; Αυτά είναι τα μεγάλα διλήμματα που έχουμε μπροστά μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στα μαχαίρια» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το ντιμπέιτ

Συνεδριάζει το πρωί της Πέμπτης, στις 10:30, η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.

Η Διακομματική Επιτροπή συγκροτήθηκε με κατεπείγουσα απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο την υποβολή προτάσεων για την εφαρμογή των διατάξεων της εκλογικής νομοθεσίας και μεταξύ άλλων θα ρυθμίσει και το ζήτημα του/των ντιμπέιτ.

Μιλώντας στον Alpha το βράδυ της Τρίτης, ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως «το ντιμπέιτ που πρέπει να γίνει είναι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».#ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα