Εκλογές 2019 - Η ατζέντα της πρώτης ημέρας: Ορκίζεται πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τα πρόσωπα κλειδιά της νέας κυβέρνησης

Σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου, στη 1 το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και θα ορκιστεί πρωθυπουργός.

Σχεδόν έτοιμη έχει τη σύνθεση της κυβέρνησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά τη μεγάλη νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο κ. Μητσοτάκης ορκίζεται πρωθυπουργός σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου στη 1 μετά το μεσημέρι έχοντας «μοιράσει» τα χαρτοφυλάκια.

Η

μεγάλη νίκη της ΝΔ, φαίνεται πως ήταν προδιαγεγραμμένη μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε μια μεγάλη νίκη με αυτοδυναμία συγκεντρώνοντας 39,85% και 158 έδρες.

Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τα αποτελέσματα των εκλογών, σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψήφων από την Singular Logic σε όλη την Επικράτεια με το 99,83% της ενσωμάτωσης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39,8% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 31,53%. Αυτό σημαίνει ότι η διαφορά τους ανέρχεται στις 8,32 μονάδες.

Η ατζέντα της πρώτης ημέρας

Ο Νίκος Βούτσης θα παραδώσει τα εκλογικά αποτελέσματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις 13:00 ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης θα ορκιστεί πρωθυπουργός.

Το απόγευμα θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις για το νέο υπουργικό συμβούλιο και για το πρόσωπο που θα τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου της Βουλής.

Την επόμενη ημέρα, στις 9 Ιουλίου αναμένεται να ορκιστούν οι νέοι υπουργοί και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η Βουλή αναμένεται να ανοίξει στις 17 Ιουλίου. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων βουλευτών όλων των κομμάτων. Θα ακολουθήσει η εκλογή του προέδρου της Βουλής, των αντιπροέδρων και των κοσμητόρων.

Στις 19 του μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Η τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής 21 Ιουλίου με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Οι νέοι υπουργοί του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Dikaiologitika News, τα πρόσωπα που φέρονται να μετέχουν στο νέο υπουργικό σχήμα θα έχουν σημαντική ποσόστωση απο εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και είναι τα εξής:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τάκης Θεοδωρικάκος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Χρήστος Σταϊκούρας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Νίκος Δένδιας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Αδωνις Γεωργιάδης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Βασίλης Κικίλιας ή Αλκιβιάδης Στεφανής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Κωστής Χατζηδάκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Νίκη Κεραμέως

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Γιάννης Βρούτσης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ παρά τω Πρωθυπουργώ

Κυριάκος Πιερρακάκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ολγα Κεφαλογιάννη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Ν. Παναγιωτόπουλος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
ή Γιάννης Πλακιωτάκης

Υποψήφιοι με αξιώσεις για μία θεση στο υπουργικό συμβούλιο είναι και οι
Μάκης Βορίδης
Κώστας Τσιάρας
Κώστας Σκρέκας
Ι. Κεφαλογιάννης
Χάρης Θεοχάρης
Χρήστος Ταραντίλης

Keywords
Τυχαία Θέματα