«Έκλεισε» το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Οριστικοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Η τελική ημερομηνία του ραντεβού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσα στο διήμερο 24-25 Σεπτεμβρίου, θα εξαρτηθεί από τη συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τις σχέσεις των δύο χωρών, με την ένταση να κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα λόγω και των συνεχόμενων προκλητικών δηλώσεων και ενεργειών

από την τουρκική πλευρά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, στις 23 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας οι δύο άνδρες είχαν συμφωνήσει την ανάγκη της συνέχισης και εμβάθυνσης των εξαιρετικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νωρίτερα σήμερα, Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης με κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν σε κοινούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης και ο πρόεδρος της Κύπρου χάραξαν κοινή γραμμή ενόψει της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα