ΕΚΑ: Προκήρυξε 24ωρη απεργία την ερχόμενη Πέμπτη για το νομοσχέδιο με τα εργασιακά

Στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί, η απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΑ

Στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Ιουνίου, προχωράει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), αντιδρώντας έτσι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ρυθμίζει τα εργασιακά θέματα

Το ΕΚΑ μάλιστα

εξηγεί τους λόγους που αποφασίστηκε η απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το ΕΚΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του:

«Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια:

Στην κατάργηση του 8ώρου Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας Στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους Στην ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας Στην ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων Στην ουσιαστική κατάργηση του ν. 1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης του ΕΚΑ αναφέρονται τα εξής: Καλούμε τα συνδικάτα της Αθήνας, με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις, που αυτά κρίνουν αναγκαίες, να στείλουν ηχηρό μήνυμα όλες τις επόμενες ημέρες, αλλά κυρίως την ημέρα της απεργίας, ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται. Αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται, αποσύρεται»

Τέλος, το ΕΚΑ επισημαίνει ότι η απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 3 Ιουνίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11π.μ.»

Keywords
Τυχαία Θέματα