«Είμαστε στα χέρια του Θεού»- Η έκκληση των ανθρώπων με πνευμονική υπέρταση στο Υπουργείο Υγείας

«Είμαστε στα χέρια του Θεού», λέει στο News4Health η Ιωάννα Αλυσανδράτου, πρόεδρος του συλλόγου «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας – H.P.H». Τι ζητούν από το Υπουργείο Υγείας οι άνθρωποι που πάσνουν από την νόσο αυτή. Συγκλονίζει η μαρτυρία ασθενούς.

Πριν από δύο περίπου εβδομάδες ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με πνευμονική υπέρταση» σε κατεπείγουσα ανακοίνωση του έκανε λόγο για την άκρως επικίνδυνη κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί οι ασθενείς που πάσχουν από πνευμονική υπέρταση δεδομένου ότι οι συγγενείς

τους κι οι κοντινοί άνθρωποι που τους φροντίζουν δεν δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού κι άρα ο φόβος του να μεταφέρουν κάτι στους παραπάνω άκρως ευάλωτους ασθενείς είναι μεγάλος.

Τόσες ημέρες μετά, πρόβλεψη ακόμα δεν υπάρχει για αυτό το σημαντικό ζήτημα. Ιδού τι είπαν για όλα αυτά στο News4Health η πρόεδρος του συλλόγου αλλά και μια μητέρα που η κόρη της πάσχει από αυτή την δύσκολη ασθένεια.

Ιωάννα Αλυσανδράτου: Οι φροντιστές πρέπει να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού

«Είμαστε στα χέρια του Θεού, πάντως όχι υπό την προστασία της πολιτείας» λέει εμφαντικά στο News4Health η Ιωάννα Αλυσανδράτου, πρόεδρος του συλλόγου «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας – H.P.H» εξηγώντας πως o φροντιστής ενός ασθενούς με πνευμονική υπέρταση είναι ο συνδετικός κρίκος του πρώτου με την ίδια τη ζωή, αφού έχει την ουσιαστική φροντίδα στην καθημερινότητα του πάσχοντα- μπάνιο, φαγητό, αλλαγή φαρμάκων για τις αντλίες 24ωρης έγχυσης κ.τ.λ.

Κατά συνέπεια, η αποτροπή μεταφοράς μικροβίων και ιών, είναι ζωτικής σημασίας. Σύμφωνα με την ίδια, οι φροντιστές των ανθρώπων με πνευμονική υπέρταση πρέπει να εργάζονται μόνο από το σπίτι και να μπορούν να λαμβάνουν άδεια ειδικού σκοπού, διότι εάν δεν απομονωθούν ουσιαστικά, η έκθεση των πασχόντων στον θανατηφόρο κορονοϊό, είναι αναπόφευκτη.

Όπως συνέχισε να μας εξηγεί, οι κυβερνώντες έβγαλαν μια γενική οδηγία για ευπαθείς ομάδες χωρίς την ουσιαστική προφύλαξη αυτών.

«Καμία αναφορά στις ομάδες ΑΜΕΑ, καμία αναφορά στους φροντιστές των ενηλίκων ασθενών με αναπηρία 80% και πάνω. Η παράλειψη αυτή είναι εγκληματική. Εμείς έχουμε αρχίσει τις καταγραφές των προβλημάτων των ασθενών μας από την αρχή της πανδημίας, δίνοντας οι ίδιοι την οδηγία να μην βγαίνουν από το σπίτι και οι φροντιστές αυτών να προσέχουν πολύ και να μην είναι αυτοί που εκτίθενται για τα αναγκαία ψώνια.

Όσο υπήρχε η κυκλοφορία, είχαμε εθελοντές να βοηθήσουν, τώρα δεν υπάρχει κανείς και αναγκάζονται οι φροντιστές να εκτίθενται σε κίνδυνο».

Σύμφωνα με την ίδια, η πλειονότητα των ασθενών πνευμονικής υπέρτασης νοσούν από βαρύ πνευμονολογικό νόσημα και έχουν δεξιά καρδιακή ανεπάρκεια. Είναι ασθενείς υψηλού κινδύνου με ήδη πολλαπλά προβλήματα υγείας και συνήθως υποξαιμία. Με όλα αυτά είναι αδύνατον να αντέξουν τη νόσηση από κορονοϊό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Είμαστε, Θεού-, Υπουργείο Υγείας,eimaste, theou-, ypourgeio ygeias