Εφιαλτική προειδοποίηση Μέρκελ: Μπορεί να μολυνθούν έως και 58 εκατ. Γερμανοί από τον κορονοϊό

Κορονοϊός: Εφιαλτική προειδοποίηση από την Άνγκελα Μέρκελ ότι μπορεί στη Γερμανία να μολυνθεί έως και το 60% - 70% του πληθυσμού της χώρας.

Η Μέρκελ, μιλώντας σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κ.Ο. της CDU στο Βερολίνο φέρεται να είπε ότι μπορεί να μολυνθούν έως και 58 εκατομμύρια Γερμανοί εάν

δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

«60%-70% των ανθρώπων που ζουν στη Γερμανία, θα μολυνθούν από τον κορονοϊό», είπε η καγκελάριος, ενώ στην αίθουσα επικράτησε σιωπή.

Ο υπουργός Υγείας Γιενς Σπαν υποστήριξε ότι το 80% όσων μολυνθούν θα αντιμετωπίζουν ήπια ή σχεδόν καθόλου συμπτώματα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 1.500 κρούσματα στη Γερμανία.

Οι πρώτοι δύο θάνατοι έγιναν γνωστοί το βράδυ της Δευτέρας, πράγμα που σημαίνει ότι το ποσοστό θνησιμότητας στη χώρα  κυμαίνεται γύρω στο 0,2% την ώρα που στην Ιταλία αγγίζει το 5% .

Η Μέρκελ σχεδιάζει την Παρασκευή έκτακτη συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών, Όλαφ Σολτς και Εργασίας, Χουμπέρτους Χάιλ, καθώς και εκπροσώπους συνδικάτων και εργοδοτών, για να συζητήσουν για περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα