«Ευχαριστώ» της Ουκρανικής Βουλής στην Ελλάδα για το μαιευτήριο της Μαριούπολης

Με ανάρτηση στο Τwitter το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας απάντησε στη δέσμευση Μητσοτάκη για την ανακατασκευή του μαιευτηρίου της Μαριούπολης

«Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη» είναι το μήνυμα της Ουκρανικής Βουλής στην πρωτοβουλία της Ελλάδας για ανακατασκευή του μαιευτηρίου της Μαριούπολης, που βομβαρδίστηκε στη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.

Η ανάρτηση έρχεται ως απάντηση σε tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ανακοίνωνε

την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης:

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανοικοδομήσει το μαιευτήριο στη Μαριούπολη, το κέντρο της ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία, μια πόλη που έχουμε στις καρδιές μας αλλά και σύμβολο της βαρβαρότητας του πολέμου.

Thank you for your support!
????? https://t.co/A3GKfJ1Ry1

— Verkhovna Rada of Ukraine (@ua_parliament) March 18, 2022

Νωρίτερα σήμερα, κλείνοντας τις δηλώσεις του μετά την τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου της Μαριούπολης από τους Ρώσους.

Τόνισε τους ελληνικούς δεσμούς με τη συγκεκριμένη ουκρανική πόλη και αναφέρθηκε στους περισσότερους από 100.000 Έλληνες που κατοικούν στην περιοχή.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως το ελληνικό κράτος θα αναλάβει να ανακατασκευάσει με δικά του έξοδα το μαιευτήριο της Μαριούπολης που βομβάρδισαν πριν λίγες ημέρες οι Ρώσοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευχαριστώ, Ουκρανικής Βουλής, Ελλάδα, Μαριούπολης,efcharisto, oukranikis voulis, ellada, marioupolis