Δράσεις από την ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην 83η ΔΕΘ

Οι δράσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας θα βρίσκονται στο επίκεντρο της συμμετοχής της ΕΛΣΤΑΤ στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στο περίπτερο της ΕΛΣΤΑΤ (αρ. 15, stand 27) θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι δράσεις

που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, προκειμένου μαθητές, φοιτητές και διδακτικό προσωπικό να έλθουν πιο κοντά στη στατιστική επιστήμη και στον τρόπο ανάπτυξης, παραγωγής και επικοινωνίας των επίσημων στατιστικών της χώρας. Σε αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣΤΑΤ, ο διαγωνισμός στη Στατιστική, τα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές τετράδια με ασκήσεις Στατιστικής, κ.α.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί επίσης σειρά εκπαιδευτικών εκδηλώσεων για θέματα Στατιστικής, τις οποίες θα παρακολουθήσουν μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκης. Στο περίπτερο θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό, infographics και εκδόσεις της ΕΛΣΤΑΤ καθώς και η έκδοση «Οι Νέοι στην Ελλάδα 2018» που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη ΔΕΘ. Το υλικό που θα διανέμεται στο περίπτερο της ΕΛΣΤΑΤ θα είναι επίσης διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Αρχής, στη διεύθυνση http://www.statistics.gr/el/elstat-83-tif. Το περίπτερο θα εγκαινιάσει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στις 11.00.

Keywords
Τυχαία Θέματα