Δημοσκόπηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Τι λένε οι Έλληνες για την αποστολή στρατιωτικού υλικού (βίντεο)

Οι Έλληνες πολίτες απαντούν σχετικά με την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία ενώ παίρνουν θέση και για την ακρίβεια σε δημοσκόπηση για τον πόλεμο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρίας Abacus για τον ALPHA,

καταγράφει μεταξύ άλλων, τις απόψεις αλλά και τις ανησυχίες των Ελλήνων, για τον πόλεμο, και τις επιπτώσεις του, στην οικονομία και την καθημερινότητα μας.

H έρευνα ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε χθες (8/3).

Ειδικότερα, αναφορικά με την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού από την Ελλάδα στην Ουκρανία, το 62% λέει πως θα δυσκολέψει τη θέση της χώρα μας, το 27% εκτιμά ότι θα βοηθήσει, ενώ το 9% ισχυρίζεται πως δεν θα συμβεί τίποτα από τα δύο και 3% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία το 53% θεωρεί πως θα έχει αρνητική επίδραση στα ελληνοτουρκικά, καθώς θα ευνοηθεί η Τουρκία. Το 29% λέει πως ίσως θα υπάρξει αρνητική επίδραση, το 17% διαφωνεί, ενώ το 3% ΔΞ/ΔΑ.

Για το αν θα επιδεινωθούν οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας: το 67% λέει ναι, το 22% ίσως, το 10% όχι, το 1% ΔΞ/ΔΑ.

Ακρίβεια και καθημερινότητα

Όσον αφορά την ακρίβεια, για το 48% έχει εξελιχθεί σε σημαντικότερο πρόβλημα της καθημερινότητας. Ο κορονοϊός προβληματίζει το 17%. των ερωτηθέντων, ενώ το 33% θεωρεί το ίδιο σημαντικά και τα δύο και το 1% δεν θεωρεί κανένα σημαντικό.

Σε ερώτηση για το πώς θα είναι η καθημερινότητα τους επόμενους 12 μήνες, το 59% απάντησε «χειρότερη», το 25% «ίδια» και το 13% «καλύτερη».

Όσο για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την ακρίβεια, το 44% απάντησε «με μείωση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης», το 32% «με αύξηση κατώτατου μισθού», το 5% «με επαναφορά κοινωνικών τιμολογίων ενέργειας», το 4% «με έκτακτο επίδομα», και το 9% «με πλαφόν σε καύσιμα και ψωμί».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση, Ουκρανία, Έλληνες,dimoskopisi, oukrania, ellines