Δημοσιογράφος του BBC «αδειάζει» on camera τη Βρετανική κυβέρνηση (vid)

Δημοσιογράφος του BBC Έμιλι Μέιτλις δεν άφησε αναπάντητες τις πρόσφατες δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Ντομινίκ Ρααμπ, ο οποίος δήλωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα ξεπεράσει σίγουρα τον κορονοϊό καθώς είναι «μαχητής».

«Η ασθένεια δεν είναι ένας μεγάλος ισοπεδωτής, τις συνέπειες του οποίου φτωχοί και πλούσιοι επωμίζονται εξίσου -αυτό είναι ένας μύθος που χρειάζεται να καταρριφθεί», είπε η δημοσιογράφος του BBC Έμιλι Μέιτλις.

«Αυτοί

που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τώρα, οδηγοί λεωφορείων, υπάλληλοι σούπερ μάρκετ, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί και καταστηματάρχες, ανήκουν στο χαμηλότερα αμοιβόμενο εργατικό δυναμικό. Έχουν περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν τον ιό γιατί είναι περισσότερο εκτεθειμένοι. Αυτοί που μένουν σε πολυόροφες πολυκατοικίες και μικρά διαμερίσματα, θα περάσουν δυσκολότερα την καραντίνα, ενώ όσοι κάνουν χειρονακτικές εργασίες δεν μπορούν καν να εργαστούν από το σπίτι», συνέχισε.

«(Ο κορονοϊός) είναι ένα θέμα υγείας με τεράστιες επιπτώσεις στην κοινωνική ευημερία και τη δημόσια υγεία. Απόψε, [...] συζητάμε τι είδους μέτρα θα μπορούσαν να παρθούν ώστε να μην βαθύνει κι άλλο η κοινωνική ανισότητα».

To απόσπασμα της εκπομπής έγινε viral στα social media. Πριν από το τέλος της εκπομπής, η Μέιλτις απέτισε φόρο τιμής στα θύματα του κορoνοϊού.

{https://twitter.com/BBCNewsnight/status/1248179082459852801?s=20}

Keywords
Τυχαία Θέματα