Πρόσθετα μέτρα ανακούφισης εργαζομένων και δημοτών προτείνει η «Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης», ενόψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου, προτείνει και επιπλέον μέτρα για τη προστασία των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και των μικρών ΕΒΕ.

Ειδικότερα, η παράταξη προτείνει:

Είναι ανάγκη τώρα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επαναλειτουργήσουν όλες οι νοσοκομειακές μονάδες της περιοχής μας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά το «Αμαλία Φλέμινγκ» και να στελεχωθούν άμεσα αυτά που υπολειτουργούν. Να πάρουν θέση όλες
οι παρατάξεις χωρίς «ήξεις αφήξεις». Με μεγαλύτερη ασφάλεια θα δίναμε τη μάχη κατά της πανδημίας αν δεν είχαν κλείσει τα νοσοκομεία μας. Mέριμνα και προστασία για τους εργαζόμενους του Δήμου, ειδικά όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, εργαζόμενοι με αυτοάνοσα νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη κ.λπ.), με ειδικές άδειες χωρίς περικοπές αποδοχών και ασφάλισης.Καμία παρέμβαση στην κανονική άδεια των εργαζόμενων. Να εξασφαλιστεί πρόσθετη άδεια επιπλέον της κανονικής, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση: α) σε όσους εργαζόμενους αρρωσταίνουν, προκειμένου να αναρρώσουν και για πρόληψη της διασποράς β) σε ένα μέλος της οικογένειας που έχει άρρωστο παιδί ή ηλικιωμένο ή αν είναι κλειστό το σχολείο ή ο βρεφονηπιακός σταθμός.Να μπει φραγμός στις απολύσεις. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Επίδομα ανεργίας σε εποχικούς εργαζόμενους που δεν επαναπροσλαμβάνονται.Άμεση ανάκληση της παράδοσης της καθαριότητας σε ιδιώτες. Ειδικός εξοπλισμός για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Να δοθούν απαντήσεις για την ταφή στα Μελίσσια και να αποσοβηθεί κίνδυνος νέου παρόμοιου περιστατικού.Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 4 μήνες για τα λαϊκά νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ το έτος, προσαυξημένο κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 4 μήνες για τους μικρούς ΕΒΕ του Δήμου με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ το έτος.Απαλλαγή από τα τροφεία και τα ανταποδοτικά τέλη για όλους τους χρήστες των υπηρεσιών του Δήμου.Καμιά αναγκαστική κατάσχεση για παλιότερα χρέη δημοτών. Να μην χαθεί καμία ρύθμιση χρεών προς τον Δήμο.Καμιά διακοπή νερού και ηλεκτρικού για τους δημότες μας.

The post Πρόσθετα μέτρα ανακούφισης εργαζομένων και δημοτών προτείνει η «Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης» appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα