Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου: Nέα πρωτοπόρα αθλητικά τμήματα για ΑμεΑ

Όπως είναι γνωστό από το 2003 λειτουργούν στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, τμήματα εκγύμνασης Ατόμων με Ειδικές Ικανότητες (αυτισμός, σύνδρομο down, νοητικής υστέρησης, Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας -ΔΕΠΥ-)αλλά ο Δήμος προχώρησε και σε μία ακόμη πρωτοπορία.

Στα ειδικά προγράμματα "Άθληση για Όλους" δημιουργήθηκαν φέτος τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης, προκειμένου να συμμετέχουν οι παραπάνω αθλούμενοι σε τμήματα με παιδιά τυπικής ανάπτυξης.
Στα προγράμματα αυτά συμμετέχουν 22 άτομα στα τμήματα: Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Ενόργανης γυμναστικής καθώς

και στα τμήματα Ενηλίκων (Αίθουσα με Βάρη) πάντα με την καθοδήγηση Καθηγητή Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην Ειδική Αγωγή.

Ευχή της Δημοτικής Αρχής και ουσιαστική επιδίωξή της Αντιδημαρχίας Διοικητικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης και της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Ε. οι οποίοι οργανώνουν τα τμήματα είναι τα προγράμματα αυτά να προσελκύσουν και να φιλοξενήσουν στους κόλπους τους όσο δυνατόν περισσότερα παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες.

Στόχος του καινοτόμου αυτού προγράμματος είναι:
Η κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων και ταυτόχρονα η αρμονική τους συνύπαρξη και συνεργασία με τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης των τμημάτων και των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής.

Η βελτιστοποίηση κι εξέλιξη των αθλητικών δεξιοτήτων και της μυϊκής ενδυνάμωσης και συναρμογής καθώς και η σωματική ευεξία κι εκτόνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα