Δήμος Καλαμαριάς: Ψυχολογική υποστήριξη σε μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες Εξετάσεις

Ψυχολογική υποστήριξη σε μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες Εξετάσεις παρέχει ο Δήμος Καλαμαριάς και συγκεκριμένα, η αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης.

Κεντρική ιδέα είναι η διαχείριση του άγχους που προκαλούν στους μαθητές οι Πανελλήνιες Εξετάσεις. Η Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης και Διαχείρισης Άγχους για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, αρχίζει τις εβδομαδιαίες συναντήσεις στο Πολιτιστικό Πολυλειτουργικό Κέντρο Καλαμαριάς την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020.

Οι συνολικά οχτώ συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί

θα γίνονται κάθε Τετάρτη τις ώρες, από 16.00 έως τις 17.30, με τους δύο συντονιστές ψυχολόγους, Αργύρη Γαλανομάτη, ψυχολόγο και κλινικό υπνοθεραπευτή και Ελίνα Κάζη, κλινική ψυχολόγο και ψυχοθεραπεύτρια.

Το πρόγραμμα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στοχεύει στην αποφόρτιση των μαθητών και την επίτευξη της ψυχικής τους ηρεμίας, καθώς και σε τρόπους αντιμετώπισης του άγχους τους. Παράλληλα, θα τους βοηθήσει να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, μέσα σε ένα προστατευμένο πλαίσιο, πράγμα που θα συμβάλλει στο όραμα της επιτυχίας. Κάθε βίωμα και προσωπική εμπειρία που θα εκφράζεται στις συναντήσεις διασφαλίζεται από το απόρρητο της διαδικασίας».

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους τις εργάσιμες ημέρες και ώρες έως και την Τρίτη 10 Μαρτίου, τηλεφωνώντας στο 2313 314 187.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣΜΑΘΗΤΕΣΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα