Δημητρακόπουλος για Καϊλή: «Ζητήσαμε αποφυλάκιση με σταθερό τηλέφωνο υπό παρακολούθηση» - «Δεν θα προχωρήσουμε σε έφεση»

Μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης της ευρωβουλευτού, Εύας Καιλή, ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε σχετικά με το αποτέλεσμα, χαρακτηρίζοντάς το «αναμενόμενο», ξεκαθαρίζοντας, πως «δεν θα προχωρήσει σε έφεση».

Μετά από μια και παραπάνω ώρα κατάθεσης, η Εύα Καϊλή, δεν κατάφερε να «κερδίσει» την ελευθερία της και κρίθηκε προφυλακιστέα - τουλάχιστον - για έναν μήνα.

Ο

δικηγόρος της, κ. Δημητρακόπουλος, επισήμανε πως η πρόταση της υπεράσπισης ήταν να επιστρέψει με βραχιολάκι η κ. Καϊλή στο σπίτι της, ώστε να είναι μαζί με το παιδί της.

«Θέλαμε να επιστρέψει σπίτι χωρίς καμία ηλεκτρονική συσκευή μόνο σταθερό τηλέφωνο, που θα παρακολουθείται από την αστυνομία», με τον εισαγγελέα να απαντά, κατά τα λεγόμενα του γνωστού ποινικολόγου, πως «Υπάρχει κίνδυνος να την απαγάγουν από το Κατάρ κατάσκοποι».

Τότε, ο κ. Δημητρακόπουλος, σχολίασε «Έτσι όπως μας τα λέτε, υπάρχει κίνδυνος να φέρει και στρατεύματα, για να καταλάβει τις Βρυξέλλες και να πάρει την ωραία Καϊλή στο Κατάρ».

Εξήγησε, σε τοποέθητησή του στο MEGA, πως δικάστηκε από «Μονομελές δικαστήριο με γυναίκα πρόεδρο και δίπλα της βρισκόταν ο ανακριτής, ο οποίος κι ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχεία, για το «διαφθορά» και την «εγκληματική οργάνωση», αλλά μόνο για το «ξέπλυμα».

«Παράλογες», χαρακτήρισε τις προτάσεις του εισαγγελέα ο κ. Δημητρακόπουλος, λέγοντας «Παράλογες οι προτάσεις του εισαγγελέα, χωρίς νομικό έρεισμα. Ήταν σαν να διάβαζα εφημερίδα. Ούτε ένα νομικό επιχείρημα. Όλα τα περιουσιακά της στοιχεία έχουν κατασχεθεί».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως πιστεύει πως πίσω από αυτή την υπόθεση κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες «Δεν παραπλανήθηκε η πρόεδρος. Δεν ήταν προσωπικό το θέμα με την κ. Καϊλή. Υπάρχουν κριτήρια πολιτικά. Ήθελαν να περάσει το μήνυμα του σωφρονισμού στους υπόλοιπους ευρωβουλευτές», προσθέτοντας «Δεν γνωρίζω ποιος έχει αυτή την σκοπιμότητα. Η ηγεσία της ευρωπαϊκής ένωσης είχε κι εκείνη σχέσεις με το Κατάρ. Είναι δυνατόν μια ευρωβουλευτής να επηρεάσει ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση;»

Τέλος, σχετικά με τα χρήματα, που βρέθηκαν στο σπίτι της, μετέφερε λόγια της ίδιας της κ. Καϊλής, που του είχε πει «Είναι σαν να έχεις ένα τέρας μέσα στο σπίτι».

#ΕΥΑ_ΚΑΙΛΗ #ΜΙΧΑΛΗΣ_ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ #QATAR_GATE
Keywords
Τυχαία Θέματα