Ομόνοια-Απόλλων: Τρίποντο και... άλμα "εξάδας" για τους πράσινους!

Τεράστιας σημασίας νίκη για την Ομόνοια, η οποία επικράτησε στο ντέρμπι με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ με 2-0, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA.

Τα γκολ των πρασίνων πέτυχαν οι Μπρούνο στο 3΄ και Κακουλής στο 76΄.

Με το τρίποντο αυτό το τριφύλλι σκαρφαλώνει στην 5η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς, όσους έχουν και οι γαλάζιοι, οι οποίοι περιμένουν και την έφεση του αγώνα κόντρα

στην ΑΕΛ.

Με το δεξί μπήκε στον αγώνα η Ομόνοια, αφού άνοιξε νωρίς νωρίς το σκορ. Ο Μπρούνο Φελίπε άνοιξε το σκορ από τα… αποδυτήρια (μόλις στο 3ο λεπτό), βάζοντας την γηπεδούχο ομάδα σε θέση οδηγού από πολύ νωρίς.

Μέχρι το 20άλεπτο ήταν ευδιάκριτο ότι το γκολ της Ομόνοιας είχε επηρεάσει αρκετά τον Απόλλωνα που έμοιαζε να τα έχει λίγο χαμένα, με την πάροδο όμως του 45αλέπτου, η ομάδα της Λεμεσού πήρε την κατοχή του αγώνα, ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες με Πίττα, Σπόλιαριτς και Ρομπέρζ, κυνήγησε την ισοφάριση όμως αυτή δεν ήρθε στο α’ μέρος.

Μετά την ανάπαυλα υπήρξαν δύο καλές στιγμές για κάθε ομάδα. Η πρώτη τελική ήρθε στο 47' και ήταν για τον Απόλλωνα με γυριστό σουτ του Βα από καλή θέση, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Αν και με καθυστέρηση η Ομόνοια απάντησε στο 59' με τον Δημητρίου του Απόλλωνα να κάνει εξαιρετική απόκρουση στο πλασέ του Χούπερ και μετά από κομπίνα με τον Μπρούνο, μία φάση που θα μπορούσε να φέρει το 2-0 για τους πράσινους.

Στο 70′ είχαμε μία τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Μετά από κόρνερ του Ζράντι, ο Χέντι έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ουζόχο πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση σε κόρνερ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Ρομπέρζ κατέληξε στον Ουζόχο και πάλι.

Μετά από όμορφη συνεργασία από Κύπριους ποδοσφαιριστές, η Ομόνοια πέτυχε το 2-0 στο 75′. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση από δεξιά ο Ψάλτης έκανε το γύρισμα και ο Κακουλής με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σ’ ένα σημείο χρονικά όταν ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος. 

Οι συνθέσεις:

Ομόνοια: Ουζόχο, Ψάλτης (84’ Γιούστε), Μπρούνο, Λοΐζου (64’ Μπάρκερ), Κίτσος, Ανσαριφάρντ (78’ Χαραλάμπους), Μπασιρού, Λανγκ, Κούσουλος (78’ Κασάμα), Μίλετιτς, Χούπερ (64’ Κακουλής)

Απόλλων: Δημητρίου, Μαυρίας, Β.Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Αλεσάμι (65’ Σαχάρ), Χαμάς, Σπόλιαριτς (46’ Βα), Ρέθιο (74’ Ντιγκινί), Ίλιεφ (46’ Χέντι), Ζράντι (74’ Χάμπος), Πίττας 

Keywords
Τυχαία Θέματα