Διαμαρτυρία στο «Μακεδονία»:H Turkish Airlines έχουν συμφέροντα στην Αφρίν

«Οι Turkish Airlines έχουν μόνο να κερδίσουν σε κάθε μιλιταριστική επέμβαση του τουρκικού στρατού» ανέφερε μια ομάδα αντιεξουσιαστών που τοποθέτησε πανό υπέρ των Κούρδων στην Αφρίν μπροστά από τον Γκισέ της εταιρίας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία η ομάδα των αντιεξουσιαστών πέταξε τρικάκια καλώντας σε «συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στο αντιστεκόμενο

Αφρίν την Πέμπτη 22 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στην Καμάρα».

Σε ανάρτησή τους στο indymedia αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «ηγενοκτονία του αντιστεκόμενου κουρδικού λαού στο Αφρίν είναι προ των πυλών, καθώς οι σχεδιασμοί του ολοκληρωτικού καθεστώτος του Ερντογάν καθιστούν σαφές πως επιδιώκουν να βάλουν ένα αιματηρό τέλος στην ανάπτυξη του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού στο βορειοδυτικό Κουρδιστάν και στη Μέση Ανατολή γενικότερα. Το τουρκικό κράτος και κεφάλαιο έχουν βάλει στο μάτι την περιοχή της Μέσης Ανατολής με στόχο την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων, αποσκοπώντας παράλληλα στη γενικότερη ισχυροποίησή τους στην παγκόσμια κλίμακα κυριαρχίας. Ως προμετωπίδα του τουρκικού κεφαλαίου και οργανικό κομμάτι του τουρκικού κρατικού μηχανισμού, οι Turkish Airlines έχουν μόνο να κερδίσουν σε κάθε μιλιταριστική επέμβαση του τουρκικού στρατού. Γι’ αυτό, θεωρούμε πως η εν λόγω εταιρεία φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για το συντελούμενο ξεκλήρισμα του κουρδικού λαού και είναι συνεπώς υπόλογη για τις ενέργειες της πολεμικής μηχανής του τουρκικού κράτους».

Keywords
Τυχαία Θέματα