Διαμαρτυρία καλλιτεχνών στο Υπουργείο Πολιτισμού: «Κανένας μόνος, καμία μόνη συλλογικές συμβάσεις παντού» (εικόνες & βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σωματεία που εκπροσωπούν εργαζόμενους στο χώρο του Πολιτισμού έξω από το Υπουργείο στην οδό Μπουμπουλίνας. Στο πλευρό τους ο Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος και τόνισε μεταξύ άλλων οτι «αγιωνούν για το μέλλον γιατί φαίνεται δυσοίωνο».  

Οι καλλιτέχνες ζητούν τη στήριξη, ενθάρρυνση και χειραφέτηση όλων των θυμάτων και των καταπιεζόμενων, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους φορείς, τη διασφάλιση απόδοσης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων και την πραγματοποίηση δωρεάν rapid τεστ

για την ασφαλή διεξαγωγή προβών που γίνονται αυτή την περίοδο.

«Κανένας μόνος, καμία μόνη συλλογικές συμβάσεις παντού» γράφει ένα πανό. 

Στο πλευρό των καλλιτεχνών ήταν και ο Σπύρος Μπιμπίλας, Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) ο οποίος ζητά την στήριξη των συναδέλφων του. Οι καλλιτέχνες ζητούν να μάθουν πότε θα ανοίξουν τα θέατρα και υπό ποιες πρϋποθέσεις αλλά την στήριξη όσων παραμείνουν άνεργοι.

Όπως δήλωσε ο ιδιος από την διαδήλωση: «Αγωνιούμε για το επαγγελμά μας γενικά. Θα ανοίξουν τα θέατρα; πώς θα ανοίξουν τα θέατρα; Πόσοι θα δουλέψουν εαν ανοίξουν τα θέατρα και με ποιες προϋποθέσεις; Εμείς ζητάμε να μας διευκρινίσουν το συντομότερο δυνατό τι ακριβώς θα συμβεί με το επαγγελμά μας. Αν ανοίξουν θα πρέπει οι υπόλοιποι που θα είναι άνεργοι να δούμε πώς θα επιδοτηθούν για ένα ακόμα διάστημα γιατί το μέλλον φαίνεται δυσοίωνο. 

Keywords
Τυχαία Θέματα