«Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία, όπως εσφαλμένα λέχθηκε»

Νέες εξηγήσεις για το τι συμβαίνει με την πανεπιστημιακή αστυνομία έδωσε στη Βουλή ο Νότης Μηταράκης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε τώρα πως η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται.

«Δεν κάναμε στροφή 180 μοιρών, δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία, όπως εσφαλμένα λέχθηκε, και δεν ετοιμάζει η κυβέρνηση

κάποια σχετική νομοθετική πρωτοβουλία», είπε αρχικά και πρόσθεσε: « παραμένει στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και θα αντιμετωπίσει κάθε έκνομη συμπεριφορά». Ο Νότης Μηταράκης σημείωσε επίσης πως η εκπαίδευση των αστυνομικών κόστισε 80.000 ευρώ και ο εξοπλισμός τους 814.000, ενώ το κόστος της μισθοδοσίας τους ανέρχεται στο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ το μήνα.

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι απαιτείται ένα συγκροτημένο ολοκληρωμένο σχέδιο ασφάλειας για κάθε πανεπιστήμιο και αυτό είναι και ευθύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρηστίδης μίλησε για μπάχαλο της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι που βλέπουμε ότι αλλάζει μέρα με τη μέρα και δημιουργεί μία τεράστια σύγχυση. Όπως είπε, το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας αποτέλεσε μία ιδεολογική εμμονή της ΝΔ και δημιούργησε κόστος στον φορολογούμενο.

Ανταπαντώντας, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα έκτακτο ειδικό κόστος από την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και των 985 στελεχών της που υπηρετούν στα ΑΕΙ και σε όμορα αστυνομικά τμήματα, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στις γειτονιές γύρω από το πανεπιστήμια. Όπως σημείωσε, η εκπαίδευση της πανεπιστημιακής αστυνομίας κόστισε 80.000 ευρώ, ο εξοπλισμός 814.000 ευρώ και το κόστος μισθοδοσίας των αστυνομικών που υπηρετούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία είναι 1,5 εκατομμύριο ευρώ τον μήνα.

#ΝΟΤΗΣ_ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ #ΒΟΥΛΗ #ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ_ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεν,den