Δεν κάνει πίσω ο Ερντογάν για την αγορά των S-400 - «Δεν θα υπάρξουν κυρώσεις» λέει ο Τραμπ

Συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας εξαιτίας της απόφασής της να αγοράσει ρωσικά πυραυλικά συστήματα, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά τις συνομιλίες των δύο ηγετών.

Σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία αναμένει την παράδοση των μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ

παρά την διαμάχη για τη συμφωνία των S-400.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα ρωσικά συστήματα θα παραδοθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Οι ΗΠΑ και η Τουρκία διαφωνούν όσον αφορά την αγορά από την Άγκυρα του ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400, κάτι το οποίο όπως έχει προειδοποιήσει η Ουάσινγκτον θα πυροδοτήσει την επιβολή κυρώσεων από την πλευρά των ΗΠΑ.

Η Τουρκία απορρίπτει μέχρι σήμερα τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι δεν θα υποχωρήσει όσον αφορά την συμφωνία με τη Ρωσία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις συνομιλίες που είχαν οι δύο πρόεδροι στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, η τουρκική προεδρία επισήμανε επίσης ότι ο Ερντογάν εξέφρασε ανησυχίες για ενέργειες των ΗΠΑ που μπορεί να ζημιώσουν την στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Στην έναρξη της συνάντησης ο αμερικανος πρόεδρος χαρακτήρισε αναμφίβολα προβληματική κατάσταση την αγορά του ρώσικου αντιπυραυλικού συστήματος S400 από την Τουρκία και έκανε λόγο για μια περιπλοκή κατάσταση. Επέρριψε ευθύνες στον πρώην πρόεδρο Μπαρακ Ομπαμα για το γεγονός όπως ανέφερε ότι η Τουρκία δεν μπόρεσε να αγοράσει αντιπυραυλικό σύστημα από την Αμερική.

Παράλληλα ανέφερε ότι κάποια στιγμή θα επισκεφτεί την Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα