«Δεν είμαστε αναλώσιμοι»: Η ΓΣΕΕ ζητά διερεύνηση των καταγγελιών για τραυματίες στο συνεργείο του "The Expendables"

Την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για τους τραυματισμούς μελών του συνεργείου της ταινίας «Αναλώσιμοι» ζητά η ΓΣΕΕ

Θολό παραμένει το τι συνέβη πραγματικά στα γυρίσματα της ταινίας «Αναλώσιμοι 4», καθώς οι καταγγελίες για τρεις τραυματίες μεταξύ των μελών του συνεργείου - ο ένας πολύ σοβαρά - διαψεύδονται από την εταιρεία παραγωγής.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega,

οι τραυματίες ήταν δύο τεχνικοί και ένας κασκαντέρ του Τζέισον Στέιθαμ, πρωταγωνιστή σε όλη τη σειρά των ταινιών The Expendables.

Οι πληροφορίες ήθελαν τον πρώτο τραυματισμό να σημειώνεται στα Βασιλικά, όταν ο τεχνικός της ταινίας έπεσε από το καράβι όπου γινόταν το γύρισμα και τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο δεύτερος τραυματισμός φέρεται να έγινε στα Διαβατά, όπου γυρίζονταν σκηνές της ταινίας με φόντο τα πετρέλαια. Στην περίπτωση αυτή, ο κασκαντέρ τραυμάτισε με όχημα έναν οπερατέρ, όταν έκανε όπισθεν και τον παρέσυρε.

Τέλος, κασκαντέρ φέρεται να τραυματίστηκε την ώρα που πηδούσε από αμάξι σε αμάξι.

Διέψευσε η εταιρεία παραγωγής

Σε μια λιτή ανακοίνωσή της, ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε πως όσα έγιναν γνωστά για ατύχημα και τραυματισμούς εργαζομένων είναι ανακριβή, αλλά και πως κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, λαμβάνονται όλες οι προφυλάξεις:

Οι πληροφορίες και δηλώσεις στον Τύπο αναφορικά με «ατυχήματα» είναι ανακριβείς.

Η παραγωγή της ταινίας «Αναλώσιμοι 4» λαμβάνει όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις για να εγγυηθεί την ασφάλεια του συνεργείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ «ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ» – ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΤΑΙΝΙΑ

Μετά τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για εργατικά ατυχήματα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας "Αναλώσιμοι" στη Θεσσαλονίκη, η ΓΣΕΕ ζητά την άμεση και ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και εφόσον επιβεβαιωθούν από τις αρχές, την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.

Είναι ευθύνη των αρμοδίων αρχών να διαπιστώσουν εάν οι πληροφορίες για τραυματισμούς ισχύουν, ή εάν η επίσημη διάψευση των δημοσιογραφικών πληροφοριών από την εταιρεία παραγωγής, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Για τη Συνομοσπονδία, η ασφάλεια των εργαζομένων ανεξαρτήτως ιθαγένειας και χώρου εργασίας, είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται επί Ελληνικού εδάφους απαιτείται να απολαμβάνουν πλήρους προστασίας και δικαιωμάτων. Κανένας και καμία δεν είναι…«ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ».

Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν όλες τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλειά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα