Δέκα tips για την ευεξία του σώματος

Το κορμί μας είναι το πρώτο που θα «παραπονεθεί» αν το ζορίσουμε υπερβολικά, ειδικά όταν καθόμαστε με τις ώρες σε μια καρέκλα...Θα πονέσει η πλάτη, το κεφάλι, η μέση και η λίστα δεν ....τελειώνει.

 Δεκα tips που μπορούμε να κάνουμε όλοι για να φτάσουμε ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό που λέμε "ευεξία":

1. Πάρε μερικές βαθιές ανάσες. Δώσε στον οργανισμό σου λίγο οξυγόνο. Εισέπνευσε από την κοιλιά και εξέπνευσε από το στομάχι και το στέρνο

2. Πήγαινε για ένα περίπατο. Θα σε αναζωογονήσει και θα γεμίσει τις μπαταρίες σου. Αν έχει

κρύο έξω ακόμα καλύτερα, μιας και ο κρύος αέρας βοηθάει στο να καθαρίζει παράλληλα και το μυαλό.

3. Κάνε jogging για λίγα λεπτά. Κάπως πρέπει να εκτονώσεις αυτή την πίεση και τι καλύτερο από το να πας για τρέξιμο.

4. Κοιμήσου. Να θυμάσαι ότι πάντα ένας καλός ύπνος είναι απαραίτητος- και κυρίως ο βραδινός. Παρόλα αυτά αν δεις ότι αρχίζουν και πέφτουν οι αντοχές σου, πέσε για ένα σύντομο ύπνο. 10-20 λεπτά όχι παραπάνω. Είναι τα γνωστά power-naps.

5. Γέλα. Το γέλιο κάνει καλό και το λένε όλοι οι γιατροί. Δες μια κωμωδία, απόλαυσε μια όμορφη συνομιλία με ένα φίλο ή το σύντροφο σου. Αφήστε για λίγο τα προβλήματα και χαλαρώστε.

6. Κοίτα κάτι που σε χαλαρώνει. Αντικείμενα που έχουν χρώμα μπλε ή πράσινα τείνουν να χαλαρώνουν και να ηρεμούν τα μάτια και κατ’ επέκταση τον εγκέφαλο. Αν είσαι κάπου που έχει κήπο ατένισε για λίγα λεπτά το πράσινο του κήπου. Αν όχι τότε μπορείς να χαζέψεις για λίγο τα σύννεφα.

7. Ξύπνα από τις 6. Εντάξει αν σου φαίνεται πολύ υπερβολικό γιατί δουλεύεις μέχρι αργά, ξύπνα στις 7. Η πρωινή δροσιά θα δώσει στο σώμα σου την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσει τη μέρα του δυναμικά.

8. Προσάρμοσε τη διατροφή σου. Το ξέρεις και το ξέρω ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο. Όσο πιο βαριά η διατροφή, τόσο πιο βαρύ το σώμα. Δοκίμασε πιο ελαφριά φαγητά και φυσικά μην ξεχνάς να ενυδατώνεσαι! Το νερό αποτοξινώνει τον οργανισμό.

9. Κάνε μασάζ. Το σώμα σου ακόμα και σε μια χαλαρή ημέρα στρεσάρεται και μπορεί να μην το καταλαβαίνεις. Λίγο η λάθος στάση του σώματος, λίγο κάποιο πιάσιμο και μετά νιώθεις λες και έσκαβες. Ένα μασάζ με αιθέρια έλαια είναι ό,τι πρέπει για να σε ευγνωμονεί το σώμα σου. Αν ο σύντροφος σου ξέρει πως να σου κάνει μασάζ σωστά ακόμα καλύτερα.

10. Στάσου για 1 λεπτό. Μέσα στην ημέρα μας κινούμαστε σαν σβούρες. Πάντα υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνουμε. Στοπ! Στάσου για ένα λεπτό, πάρε μια βαθιά ανάσα και ηρέμησε. Άφησε το σώμα σου να συμβαδίσει με το τρέξιμο που κάνει το μυαλό σου.

Διαβάστε όλα τα νέα για την υγεία στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα