Χρυσοχοΐδης: Δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας, ο νόμος Παρασκευόπουλου έβγαλε έξω τους «σκληρούς» κακοποιούς

Ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι με το νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκαν σκληρά ποινικοί κρατούμενοι που επέστρεψαν στο οργανωμένο έγκλημα, επέρριψε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα ανομίας και την κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε την απίστευτη υπόθεση Αλβανού κακοποιού που το 2015 καταδικάστηκε σε 14 έτη κάθειρξης και αποφυλακίστηκε

το 2019 με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Αφού αφέθηκε ελεύθερος, έκανε ληστεία με απόπειρα φόνου, ενώ σε άλλο επεισόδιο το 2020 πυροβόλησε αστυνομικούς και παραμένει ασύλληπτος.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για αύξηση της εγκληματοφοβίας και όχι της εγκληματικότητας, η οποία επηρεάστηκε από το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά και από την αναζωπύρωση του ξεκαθαρίσματος κυκλωμάτων από μπράβους και νονούς της νύχτας.

Αναφορικά με τα «χτυπήματα» της μαφίας, ανέφερε ότι υπάρχει σχέδιο για να σταματήσει αυτή η κλιμάκωση, η όποια είναι τις περισσότερες φορές ξεκαθάρισμα λογαριασμών. «Δεν κοιτάμε τις δολοφονίες ως θεατές, ανησυχούμε ιδιαίτερα αλλά ανασυντάσσουμε δυνάμεις» είπε ο κ Χρυσοχοΐδηςκαι πρόσθεσε ότι πρόκειται για «διεθνές πρόβλημα».

Την ίδια ώρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ότι έχει αφήσει το οργανωμένο έγκλημα να δρα ανενόχλητο και εντός φυλακών και εκτός, εντείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

Ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για διασυρμό της χώρας κάθε βδομάδα από τα αυξανόμενα περιστατικά βίας και κάλεσε τον υπουργό να κατονομάσει τους θεσμούς που μπορεί να επηρεάσει το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας.

Εξάλλου, την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη, προκάλεσαν τα όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας.

«Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει άνθρωπος που είχε τέτοια θέση και να λέει στην τηλεόραση ότι δοκίμασα ναρκωτικά με ασφαλή τρόπο», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ζητώντας παράλληλα από τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί για την προκλητική δήλωση που «μπορεί να ακούει και η νεολαία».

«Χαμός» με αναφορές για πολιτικούς κρατουμένους

Ένταση προκλήθηκε από την αρχή της συνεδρίασης, με αφορμή αναφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Σουλτάνας Ελευθεριάδου, περί πολιτικών κρατουμένων στην Ελλάδα.

Η φράση της προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Θάνου Πλεύρη , ο οποίος ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει την θέση του, τονίζοντας ότι στις φυλακές υπάρχουν ποινικά κρατούμενοι και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει να χαϊδεύει τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Λίγο αργότερα, ο κ. Σπίρτζης διασαφήνισε ότι δεν υπάρχουν πολιτικά κρατούμενοι, υπάρχουν πολιτικά δικαστήρια στην Ελλάδα. Τέλος, για τις δηλώσεις της κ Ελευθεριάδου ανακοίνωση εξέδωσε και ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρυσοχοΐδης, Παρασκευόπουλου,chrysochoΐdis, paraskevopoulou