«Χρυσή» ΚΥΑ της κυβέρνησης χαρίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε εργαζόμενους της ΕΡΤ για το «μαύρο» και τιμωρεί όσους δούλεψαν σε ΔΤ και ΝΕΡΙΤ

Ανατροπή στους μισθούς χιλιάδων εργαζομένων της ΝΕΡΙΤ φέρνει η υπογραφή της ΚΥΑ από το υπουργείο Εργασίας που αναρτήθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με αυτήν η κυβέρνηση καταβάλει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές δυο ετών σε αυτούς που δούλεψαν σε ΔΤ και ΝΕΡΙΤ, ωστόσο θα πρέπει να δώσουν πίσω την αποζημίωση που είχαν πάρει όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους δίνει περίπου 40-50.000

ευρώ κατά μέσο όρο και αυτοί πρέπει να επιστρέφουν πίσω 8-9000 ευρώ.

Η ΚΥΑ δίνει τα χρήματα σε όσους εργάστηκαν στην ΕΡΤ τη διετία 2013-2015.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι το γεγονός πως ότι εργάστηκαν σε άλλες δουλειές την διετία του «μαύρου», εξαιρούνται και τιμωρούνται όσοι δούλεψαν σε ΔΤ και ΝΕΡΙΤ και είχαν διοριστεί κατόπιν διαγωνισμού που διενργήθηκε από την εταιρία.

Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την περίοδο πολλοί από τους συνδικαλιστές, τους αποκαλούσαν προδότες επειή δέχτηκαν να εργαστο΄τβν σε εταιρίες που λειτουργούσαν υπό την κυβέρνηση Σαμαρά.

Η σημερινή ΚΥΑ φαίνεται πως τιμωρεί όσους τότε εργάστηκαν σε ΔΤ και ΝΕΡΙΤ, αφού δεν θα πάρουν την «χρυσή« αποζημίωση που προβλέπει η ΚΥΑ αλλά ταυτόχρονα καλούνται να επιστρέψουν πίσω και αυτήν που είχαν λάβει όταν έπεσε το «μαύρο».

Με την απόφαση αυτή μάλοστα τα χρήματα κρατούνται κάθε μήνα από τον μισθό τους μέχρι να επιστρέψουν ολόκληρη την απόζημίωση που έλαβαν.

Δείτε εδώ την ΚΥΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα