Χρυσή Αυγή: Δεύτερο «όχι» στο αίτημα Πανταζή για αναστολή εκτέλεσης ποινής

Για δεύτερη φορά απορρίφθηκε το αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του άλλοτε πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής Αναστάσιου Πανταζή

Για δεύτερη φορά το δικαστήριο αρνήθηκε τους λόγους που επικαλέστηκε ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 10 ετών και φυλάκιση 2 ετών πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα.

Ο Αναστάσιος Πανταζής έχει καταδικαστεί για συμμετοχή

σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και για τις επιθέσεις σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων και των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ.

Ο καταδικασμένος για τη δράση του ως μέλος της Χρυσής Αυγής επικαλέστηκε λόγους υγείας του ίδιου και μελών της οικογένειάς του, ώστε να στοιχειοθετήσει υπέρμετρη βλάβη που υφίσταται από την παραμονή του στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Επιπλέον υποστήριξε στο δικαστήριο ότι σε λίγους μήνες συμπληρώνει το απαιτούμενο διάστημα για να αιτηθεί υφ' όρων απόλυση και ενώ δεν έχει προσδιοριστεί το Εφετείο της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, τίθεται θέμα «μη δίκαιης δίκης και εύλογης διάρκειας δίκης, ενώ θεμελιώνεται και δικαίωμα προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Ως μάρτυρας στη δίκη εξετάστηκε ο εργοδότης του Αναστάσιου Πανταζή ο οποίος αναφέρθηκε στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια, η οποία έχει ως πηγή εσόδων τον ίδιο τον καταδικασμένο.

Το δικαστήριο, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση που έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι για αναστολή, έκρινε ότι για την ασθένεια που επικαλείται υπάρχει στάδιο αντιμετώπισης με αγωγή.

Αποφάνθηκε, παράλληλα, ότι τα οικογενειακά ζητήματα που θέτει, ανήκουν «σε συνήθεις περιπτώσεις που αφορούν την πλειοψηφία των πολιτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα