Χωρίς συντήρηση και έλεγχο από το 2004 το στέγαστρο Καλατράβα

Tο στέγαστρο Καλατράβα, το οποίο κόστισε 130 εκατομμύρια ευρώ, παραμένει δίχως συντήρηση και έλεγχο εδώ και 15 έτη, προκαλώντας έντονη ανησυχία στο αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το θέμα θεωρείται επείγον και για τον λόγο αυτό ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ζήτησε πριν από λίγες ημέρες τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Όπως αναφέρει ο filathlos.gr, σε αυτές περιλαμβάνονται ο έλεγχος, η τακτική συντήρηση, η αποκατάσταση και η παρακολούθηση της «δομοστατικής

υγείας των στεγάστρων του Ολυμπιακού Σταδίου, του Ποδηλατοδρομίου και λοιπών μεταλλικών κατασκευών που βρίσκονται στο συγκρότημα του ΟΑΚΑ, δεδομένης της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Ο Βασιλειάδης είχε ζητήσει τη συνδρομή του υπουργείου Υποδομών για πρώτη φορά με επιστολή του στις 26 Νοεμβρίου του 2018. Είχε προηγηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα ταλάντωση σε κερκίδα του Ολυμπιακού Σταδίου κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΚ-Μπάγερν Μονάχου.

Παρά το γεγονός πως τα στέγαστρα του Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντάγιο Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο και το Ποδηλατοδρόμιο αποτέλεσαν κατασκευές ορόσημα για την Ολυμπιάδα της Αθήνας, παρέμειναν δίχως οικοδομική άδεια για περισσότερα από 10 έτη.

Η τακτοποίησή τους έγινε το 2014 με νόμο του 2013 περί αυθαίρετης δόμησης, ώστε να υλοποιηθούν έργα συντήρησης. Τότε, μάλιστα, είχε προβλεφθεί ποσό ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για τη συντήρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα, αλλά οι εργασίες δεν προχώρησαν ποτέ.

Την ίδια τύχη είχαν και δύο διεθνείς διαγωνισμοί από το υπουργείο Πολιτισμού για την παρακολούθηση και συντήρηση των διάσημων μεταλλικών έργων ύψους 9,5 εκατομμυρίων. Οι διαγωνισμοί δεν εγκρίθηκαν, καθώς δεν είχαν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες πιστώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα