Χάος στο Λος Άντζελες για τις μαζικές συλλήψεις μεταναστών - Ο Τραμπ ετοιμάζει τους πεζοναύτες
Σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης (ICE) η οποία εδώ και εβδομάδες σαρώνει τις ΗΠΑ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη παράτυπων μεταναστών στο πλαίσιο επιχείρησης που διέταξε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Εικόνες χάους έρχονται από το Λος Άντζελες, όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης (ICE)
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ προειδοποίησε πως το Πεντάγωνο είναι έτοιμο να κινητοποιήσει πεζοναύτες «εάν η βία συνεχιστεί» στο Λος Άντζελες.
«Το υπουργείο Άμυνας κινητοποιεί αμέσως την Εθνοφρουρά προκειμένου να υποστηρίξει τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου στο Λος Άντζελες. Εάν η βία συνεχιστεί, εν ενεργεία πεζοναύτες από τη βάση Πέντλετον θα κινητοποιηθούν επίσης – βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή», έγραψε ο Χέγκσεθ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την ανάπτυξη 2.000 μελών της Εθνοφρουράς στο Λος Άντζελες, μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στη διάρκεια διαμαρτυριών κατά των μαζικών συλλήψεων παράτυπων μεταναστών, με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ να επικρίνει δριμύτατα τις «ανίκανες» αρχές της Καλιφόρνιας.
«Σκόπιμα εμπρηστική» χαρακτήρισε την απόφαση ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ.
Κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το επώνυμο του Νιούσομ (Newsom), τον οποίο αποκάλεσε Νιούσκαμ (Newscum = σε ελεύθερη μετάφραση: νέο σκουπίδι/απόβρασμα), ο πρόεδρος Τραμπ έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social: «Αν ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσκαμ και η δήμαρχος του Λος Άντζελες Κάρεν Μπας δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους – και όλοι ξέρουν ότι δεν μπορούν – τότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παρέμβει και θα λύσει το πρόβλημα των ταραχών και των πλιατσικολόγων όπως θα έπρεπε να επιλυθεί».
{https://youtu.be/YDq2DYFcHUE?si=CJPjELSdhjc25uD1}
«Έχουν ήδη γίνει αρκετές συλλήψεις για παρεμπόδιση των επιχειρήσεών μας», έγραψε ο υποδιευθυντής του FBI Νταν Μποντζίνο σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. «Θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμη. Χτενίζουμε τα βίντεο για να εντοπίσουμε τους δράστες. Εσείς φέρνετε το χάος, εμείς φέρνουμε χειροπέδες», συμπλήρωσε.
Στελέχη της ICE συγκεντρώθηκαν το πρωί στο προάστιο Πάραμαουντ, στο οποίο διαμένουν αρκετά μέλη της ισπανόφωνης κοινότητας, κοντά σε ένα κατάστημα της αλυσίδας Home Depot, όπου συνήθως ανειδίκευτοι εργάτες αναζητούν μεροκάματο προσφέροντας τις υπηρεσίες τους. Δεν είναι σαφές αν οι πράκτορες της ICE ετοιμάζονταν να συλλάβουν παράτυπους μετανάστες ή συγκεντρώθηκαν εκεί για να προετοιμάσουν κάποια επιχείρηση.
Όταν έγινε αντιληπτή η παρουσία τους, προκλήθηκε ένταση και το γραφείο του σερίφη δήλωσε ότι ανέπτυξε αστυνομικούς για την αποκατάσταση της τάξης. Διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς και επιχείρησαν να εμποδίσουν την αναχώρηση λεωφορείου από την περιοχή. Αστυνομικοί απώθησαν το συγκεντρωμένο πλήθος με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
Λίγες ώρες αργότερα, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι συντρίμμια και αναποδογυρισμένα καροτσάκια αγορών, όπως φαίνεται σε πλάνα που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία ανέφεραν επίσης ότι ορισμένοι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε μια αμερικανική σημαία.
Παρόμοια περιστατικά είχαν σημειωθεί επίσης την Παρασκευή στο Λος Άντζελες, όπου διαδηλωτές έριξαν αυγά σε οχήματα της ICE αφότου πράκτορες της υπηρεσίας συνέλαβαν παράτυπους μετανάστες. Σε εικόνες που δημοσίευσε το Σάββατο στην πλατφόρμα Χ ο επικεφαλής της Συνοριοφυλακής Μάικλ Μπανκς και κοινοποίησε ο Στίβεν Μίλερ – σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ –, διακρίνονται δεκάδες πάνοπλοι πράκτορες με στρατιωτικές στολές να έρχονται αντιμέτωποι με διαδηλωτές. Σχολιάζοντας τα επεισόδια, ο Στίβεν Μίλερ έκανε λόγο για «εξέγερση» κατά της έννομης τάξης και της εθνικής κυριαρχίας των ΗΠΑ.
#ΛΟΣ_ΑΝΤΖΕΛΕΣ #ΝΤΟΝΑΛΝΤ_ΤΡΑΜΠ- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γυναίκα ναρκωνόταν και βιαζόταν από τον σύζυγό της επί 15 χρόνια: Δημοσιογράφοι είχαν ενημερώσει τις Αρχές από το 2023
- Ποιο είδος ψωμιού αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου – Τι αναφέρει σοκαριστική μελέτη
- Αργία Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ τη Δευτέρα
- Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πίνετε συχνά ανθρακούχο νερό – H αλήθεια θα σας εκπλήξει
- Μυστηριώδεις σκελετοί 6.000 ετών με πρωτοφανές DNA ξαναγράφουν την ανθρώπινη ιστορία
- Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει σήμερα 8 Ιουνίου
- Ευαγγελία Πλατανιώτη: Βουτιές στην Τήνο και αποθέωση στα social media (Εικόνες)
- Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025: Οι πρώτες εκτιμήσεις για βαθμολογίες και βάσεις
- Τα τρόφιμα που είναι επικίνδυνο για την υγεία μας να τοποθετούμε στην πόρτα του ψυγείου
- Πεδίο μάχης το Λος Aντζελες: Ο Τραμπ έδωσε εντολή για ανάπτυξη 2.000 μελών της Εθνοφρουράς
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Αγίου Πνεύματος 2025: Τι ισχύει με τα σούπερ μάρκετ
- Κολομβία: Απόπειρα δολοφονίας του υποψήφιου προέδρου Μιγκέλ Ουρίμπε - Σε κρίσιμη κατάσταση
- Διεθνείς Συντάξεις: Στο περίμενε έξι χρόνια
- Σε κρίσιμη καμπή η έρευνα για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Χάρης Τσιόκας: Για μια νέα αρχή στον προοδευτικό χώρο
- Χάος στο Λος Άντζελες για τις μαζικές συλλήψεις μεταναστών - Ο Τραμπ ετοιμάζει τους πεζοναύτες
- One in Five Greeks Fails to Pay Taxes on Time, Despite Overall Compliance Holding Steady
- Greek Tourism Sees Rise in Visitors but Faces Revenue Challenges
- OPEKEPE Scandal Investigation Reaches Pivotal Stage
- Greece Mandates Disaster Insurance for Large Businesses Amid Climate Risks

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Χάος στο Λος Άντζελες για τις μαζικές συλλήψεις μεταναστών - Ο Τραμπ ετοιμάζει τους πεζοναύτες
- Χάρης Τσιόκας: Για μια νέα αρχή στον προοδευτικό χώρο
- Αγίου Πνεύματος 2025: Τι ισχύει με τα σούπερ μάρκετ
- Διεθνείς Συντάξεις: Στο περίμενε έξι χρόνια
- Οι συμβουλές Στρατηγάκη για την επόμενη μέρα, τα αποτελέσματα και τις βάσεις 2025
- Τουρισμός: Αυξημένες αφίξεις, μειωμένες διανυκτερεύσεις και στασιμότητα εσόδων
- Το χρονικό της δικαστικής έρευνας για το δυστύχημα των Τεμπών
- Σε κρίσιμη καμπή η έρευνα για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- One in Five Greeks Fails to Pay Taxes on Time, Despite Overall Compliance Holding Steady
- Greece Mandates Disaster Insurance for Large Businesses Amid Climate Risks
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Greek Tourism Sees Rise in Visitors but Faces Revenue Challenges
- OPEKEPE Scandal Investigation Reaches Pivotal Stage
- Γιοβάνοβιτς: Είναι παίκτες-ελίτ, αλλά πρωτίστως πολύ καλή παρέα αυτά τα παιδιά – Μανδάς: Περήφανος για το ντεμπούτο μου
- Τα ζώδια για σήμερα Κυριακή 8 Ιουνίου 2025
- Λος Άντζελες: με εντολή Τραμπ το Πεντάγωνο θα κινητοποιήσει πεζοναύτες «εάν η βία συνεχιστεί» (video)
- Παραλίες κοντά στην Αττική: Ένας μικρός παράδεισος μία ώρα από το Σύνταγμα
- Τζάστιν Μπίμπερ: "Ψάξε για βοήθεια" του γράφουν - Έκκληση των followers μετά τις περίεργες αναρτήσεις στο Instagram
- Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε ξεκινάνε και πόσο θα διαρκέσουν - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
- Ολυμπιακός: Ο Κωστούλας, οι... μπελάδες της διαρκούς ανάπτυξης και η αυτονόητη πώληση