Χαμός στη Βουλή με την καταγγελία του Μέρα25 για προπηλακισμό της Σακοράφα από τα ΜΑΤ

Νέο γύρο αντιπαράθεσης προκάλεσαν στη Βουλή τα επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου αλλά και οι καταγγελίες του βουλευτή του Μέρα 25 Κλέωνα Γρηγοριάδη ότι προπηλακίστηκε «στα όρια του ξυλοδαρμού» από όργανα της αστυνομίας η βουλευτής του κόμματος Σοφία Σακοράφα, καθώς και φωτορεπόρτερ.

«Αν οποιοσδήποτε βουλευτής μπήκε μπροστά να προστατεύσει παιδιά δεν θέλω να ξέρω πως θα συμπεριφέρονται στα παιδιά. Χρειάζεται όχι μόνο ΕΔΕ

αλλά και να συζητήσουμε σοβαρά για τη κατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα» είπε η βουλευτής του Μέρα 25 Φωτεινή Μπακαδήμα, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε να σταματήσει η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και να κληθεί ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δώσει εξηγήσεις.

«Τα πράγματα δεν πάνε καλά, τρομοκρατείται η κοινωνία, υπάρχει μείζον θέμα» είπε ο Π. Σκουρλέτης, επικαλούμενος φωτογραφίες στο διαδίκτυο που δείχνουν ανθρώπους της ομάδας Δράση να έχουν πέσει πάνω σε διαδηλωτές. Ζήτησε δε από τα κόμματα να λάβουν θέση

«Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε τη βια από όπου και αν προέρχεται. Η Σοφία Σακοράφα είναι ένα κόσμημα και για την πολιτική και για τον αθλητισμό» είπε από πλευράς Ελληνικής Λύσης ο Κωνσταντίνος Χήτας.

«Ντροπή και έλλειψη τσίπας να μιλάει η κυβέρνηση για εξάπλωση του ιού μέσω των διαδηλώσεων, ενώ δεν προχωρά σε κανέναν έλεγχο στους χώρους εργασίας», σχολίασε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Προεδρείου της Βουλής αναμένονται απαντήσεις σε λίγη ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής απο τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα