«Μπλόκο» Μενέντεζ στην πώληση F16 στην Τουρκία: Oι όροι που θέτει στον Ερντογάν

Μιλώντας σε δημοσιογράφους - μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο - ο Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ ξεκαθάρισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πωλούν στρατιωτικό υλικό με μοναδικό γνώμονα το κέρδος.

«Φρένο» στην πώληση των F-16 στην Άγκυρα φαίνεται πως βάζει ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, υπογραμμίζοντας πως η Τουρκία παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μιλώντας

σε δημοσιογράφους, μάλιστα έθεσε συγκεκριμένους όρους πρέπει να τηρήσει ο Ερντογάν για να αποκτήσει τα μαχητικά αεροσκάφη.

Ήμουν ξεκάθαρος για το θέμα της πώλησης των F-16 στην Τουρκία. Πουλάμε τα οπλικά μας συστήματα βασιζόμενοι σε συγκεκριμένους κανόνες. Όχι μόνο για το κέδρος σε όσους ασπάζονται τις ίδιες αξίες με εμάς.

Με την Τουρκία προφανώς έχουμε μια σειρά από θέματα, από τους S-400 έως τις υπερπτήσεις πάνω από το έδαφος μιας γειτονικής χώρας, της Ελλάδας.

Η σχέση της με τη Ρωσία και βέβαια οι συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπάρχουν περισσότεροι δημοσιογράφοι και δικηγόροι στις τουρκικές φυλακές, οπότε η λίστα είναι μακρά, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα αποκάλυψε χθες δημοσιογράφος του Politico με ανάρτησή του στο Twitter σε συζήτηση που είχε με τον Μενέντεζ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας ξεκαθάρισε πως «δεν σκοπεύει να υποχωρήσει από την αντίθεσή του για την πώληση F-16 στην Τουρκία».

NEW: Menendez tells me the Foreign Relations Committee is eyeing a business meeting NEXT WEEK to vote on a resolution of ratification for Finland and Sweden to join NATO.

— Andrew Desiderio (@AndrewDesiderio) July 12, 2022

#ΗΠΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΜΕΝΕΝΤΕΖ #F16 #ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα