Λήγει σήμερα η προθεσμία για τον προϋπολογισμό στην Ιταλία - Άνοδος στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον εβδομάδων, διατηρώντας τη διαφορά έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου πάνω από το όριο των 300 μονάδων βάσης πριν τη εκπνοή της προθεσμίας που έχει η Ρώμη για να υποβάλει εκ νέου το σχέδιο του προϋπολογισμού της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ρώμη έχει περιθώριο έως σήμερα να παρουσιάσει έναν νέο προϋπολογισμό για το 2019 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαφορετικά κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με πειθαρχικά μέτρα αναφορικά με τα επεκτατικά δημοσιονομικά της σχέδια.

Η Κομισιόν απέρριψε τον

περασμένο μήνα τον προϋπολογισμό της Ιταλίας και έχει απειλήσει με κυρώσεις εάν δεν αναθεωρηθεί προκειμένου να συμβαδίζει με τους κανονισμούς της ΕΕ – κάτι που η Ρώμη έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είναι απρόθυμη να πράξει.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου αυξήθηκε έως το 3,51%, πριν υποχωρήσει γύρω στο 3,48% - καταγράφοντας και πάλι αύξηση 4 μονάδων βάσης.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ των 10ετών ιταλικών και γερμανικών ομολόγων διευρύνθηκε σχεδόν στις 312 μονάδες βάσης, τη μεγαλύτερη εδώ και δύο εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα