Μπαράζ συλλήψεων στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι από αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας

Συνελήφθησαν (61) άτομα και βεβαιώθηκαν (7) πταισματικές παραβάσεις σε παράνομα εκδιδόμενα πρόσωπα

Στο ευρύτερο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης,

κατά το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας, Αστυνομίας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

(9) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.
Μεταξύ αυτών και 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (04-10-2018) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας για έκτιση υπολοίπου ποινής σύμφωνα με συγχωνευτική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (8) ετών και (7) μηνών για κλοπή.

(9) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις :

-31χρονου αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, διότι στην κατοχή του, αλλά και εναποθετημένο σε σημείο πλησίον του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μικροδέμα και ένα δέμα κάνναβης, αντίστοιχα, συνολικού βάρους (560,64) γραμμαρίων.

- Στο πλαίσιο στοχευμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αγίου Γεωργίου, βραδινές ώρες χθες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθησαν (5) αλλοδαποί καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροδέματα κάνναβης.

(3) άτομα για κλοπές.
(38) άτομα, τα οποία στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.
(2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 20 και 21 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες στο κέντρο της πόλης, διότι κατείχαν συνολικά (495) λαθραία πακέτα τσιγάρα και (19) συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού.
Επιπλέον βεβαιώθηκαν (7) πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα