Έκτακτο: Εξαφανίστηκε ο αρχηγός της Interpol

Έρευνα για την εξαφάνιση του αρχηγού της Ιντερπόλ ξεκίνησε η γαλλική αστυνομία. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ ο Μενγκ Χονγκγουέι έχει εξαφανιστεί εδώ και μια εβδομάδα αφότου ταξίδεψε στην πατρίδα του, την Κίνα.

Ο Μενγκ Χονγκγουέι πρώην υπουργός κινεζικής κυβέρνησης, αναφέρθηκε ότι αγνοείται μετά από ταξίδι στην πατρίδα του την περασμένη εβδομάδα. Ο 64χρονος ζει στη Λυών με τη σύζυγό του και τα παιδιά του, που δεν το έχουν ακούσει νέα του από τότε που έφυγε για την Κίνα

στις 29 Σεπτεμβρίου.

Η γαλλική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα έπειτα από την καταγγελία της συζύγου του επικεφαλής της Ίντερπολ Μενγκ Χονγκγουέι για την εξαφάνισή του, όπως δήλωσαν σήμερα αστυνομικές πηγές.

Η σύζυγος του Μενγκ, η οποία ζει στη Λιόν, όπου εδρεύει η Ίντερπολ, επικοινώνησε με την αστυνομία καθώς δεν είχε νέα του από τα τέλη Σεπτεμβρίου που ταξίδεψε στην Κίνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σε τηλεφωνήματα του Reuters, η εκπρόσωπος της Ίντερπολ δεν απάντησε.

Ο Μενγκ διετέλεσε υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ίντερπολ.

Οι γαλλικές αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο Reuters και στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι η οικογένεια του Meng δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του ή να εντοπίσει τον τόπο διαμονής του.

Ο κ. Meng εξελέγη πρόεδρος της Ιντερπόλ τον Νοέμβριο του 2016.

Πηγή: independent.co.uk

Keywords
Τυχαία Θέματα