Έσβησε η φωτιά στη Χίο - Απετράπη μεγάλη καταστροφή (εικόνες, βίντεο)

Ύστερα από ώρες μάχης με τις φλόγες των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών μέσων και του προσωπικού τους αποσόβησαν τα χειρότερα στην περιοχή της Κατάβασης στη Χίο που γειτνιάζει με πυκνό δάσος.

Αργά το μεσημέρι έσβησαν και οι τελευταίες φλόγες στην περιοχή Αψηλές και τα πεζοπόρα τμήματα άρχισαν να ελέγχουν μέτρο μέτρο όλη την περιοχή στην οποία εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, προκειμένου να κλείσουν και την παραμικρή πιθανότητα αναζωπύρωσης.

Περίπου 1.100 στρέμματα καμένης γης έχουν γίνει στάχτη, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου για το μέγεθος της καταστροφής.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε προσωπικό με έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα, το πυροσβεστικό ρωσικό «θηρίο» αεροπλάνο τύπου Beriev Be-200, τέσσερα ελικόπτερα και 22 οχήματα.

Επίσης, 80 άτομα από τη πυροσβεστική υπηρεσία Χίου, καθώς και πεζοπόρα τμήματα 25 ατόμων από την Θεσσαλονίκη και 10 από την Σάμο.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε δασικές εκτάσεις, τμήματα δάσους και χαμηλής βλάστησης, καθώς και καλλιέργειες κυρίως ελαιόδενδρα στην Κατάβαση και τα Διευχά.

{https://www.youtube.com/watch?v=AmXmI0iaAok}

Η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 07:00 το πρωί της Πέμπτης 8 Ιουλίου, με το έργο των πυροσβεστών να δυσχεραίνουν οι άνεμοι, η ένταση των οποίων έφθανε τα επτά μποφόρ.

Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα λίγο μετά τις 10:00, δόθηκε εντολή για εκκένωση και του οικισμού της Σιδηρούντας.

Σύμφωνα με το site astraparis.gr, οι δυνατοί άνεμοι έσπρωχναν προς εκείνη την πλευρά την φωτιά και παρά το ότι είχε καεί όλη η περιοχή στην πυρκαγιά του 2016 η φωτιά έβρισκε έδαφος και καύσιμη ύλη και προχωρούσε.

Στο πλαίσιο της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης λιποθύμησε από εισπνοή καπνών και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών. Σήμερα στις 8:00 μ.μ ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου κ. Μηταράκης και ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ Λιβανός θα παραβρεθούν στην έκτακτη συζήτηση του συντονιστικού οργάνου του δήμου Χίου για τον απολογισμό των ζημιών της φωτιάς. Η συνάντηση θα γίνει στο πρώην δημαρχείο Αγίου Μηνα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έσβησε, Χίο - Απετράπη,esvise, chio - apetrapi