ΑΣΕΠ: Όλο και πιο κοντά η παράταση των συμβάσεων των προσωρινά προσληφθέντων της 3Κ/2018

Σήμερα ψηφίζεται η τροπολογία για τις 8.500 θέσεις εργασίας στους Δήμους. Η συγκεκριμένη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό εσωτερικών Αλέξη Χαρίτσης προβλέπει την παράταση των οκτάμηνων συμβάσεων ορισμένου χρόνου μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός πρόκειται για το μεγαλύτερο διαγωνισμό καλύψεις μόνιμων θέσεων στο Δημόσιο που έχει διενεργηθεί σήμερα μέσω ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση, προβλέπεται η παράταση της διάρκειας των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του προσωπικού που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης της μνημονευόμενης Προκήρυξης (3Κ/2018, τ. ΑΣΕΠ 4/2018) και απασχολείται προσωρινά, από τη λήξη τους και μέχρι τη δημοσίευση των οριστικών πινάκων διοριστέων της ανωτέρω Προκήρυξης από το ΑΣΕΠ.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπεται η αυτοδίκαιη παράταση, από την ημερομηνία λήξης τους, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που συνήψαν οι ΟΤΑ α' βαθμού με προσωπικό που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες διοριστέων της Προκήρυξης 3Κ/2018, μέχρι τη δημοσίευση των οριστικών πινάκων διοριστέων της εν λόγω Προκήρυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα