Άρση του lockdown: Μαζική απόδραση των Αθηναίων και από το λιμάνι του Πειραιά (εικόνες, βίντεο)

«Ουρές» στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, δεν έλειψαν και τα προβλήματα. Στην Ελλάδα έφτασαν και οι πρώτοι τουρίστες από το εξωτερικό, σηματοδοτώντας το άνοιγμα του τουρισμού, νέα αφιερώματα σε διεθνή Μέσα.

Ο τουρισμός άνοιξε και επίσημα, το lockdown τελείωσε και αυτό είναι το πρώτο σαββατοκύριακο, που οι Αθηναίοι και γενικότερα πολίτες πόλεων μπορούν να πάνε στην περιφέρεια και σε νησιά,

τηρώντας συγκεκριμένα μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει μαζική απόδραση και από το λιμάνι του Πειραιά από το πρωί της Παρασκευής (14/05), ενώ η κίνηση αυξήθηκε το απόγευμα. Δεν έλειψαν τα προβλήματα, καθώς πολλοί ταξιδιώτες δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά με αποτέλεσμα να υπάρξουν ουρές και από τα αυτοκίνητα έξω από τα πλοία. Χαμός γίνεται και στις εθνικές οδούς... 

Πλέον η ελευθερία κινήσεων είναι μεγαλύτερη, αλλά και συγχρόνως, η συνέχιση της τήρησης των ατομικών μέτρων προφύλαξης ξεκίνησε σήμερα, με τους Αθηναίους και τους Θεσσαλονικείς να εκμεταλλεύονται το τέλος του lockdown από την πρώτη κιόλας ημέρα και να αναχωρούν από το πρωί με όλα τα μέσα. Στην Ελλάδα έφτασαν και οι πρώτοι τουρίστες από το εξωτερικό, σηματοδοτώντας το άνοιγμα του τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Πειραιά, οι ταξιδιώτες αναχωρούν με το αρνητικό self test ανά χείρας προκειμένου να μεταβούν στους αγαπημένους τους προορισμούς. Δεκαέξι μεγάλα πλοία έφυγαν την Παρασκευή (14/05) από το λιμάνι του Πειραιά, πέντε από το λιμάνι της Ραφήνας και οκτώ από το λιμάνι του Λαυρίου.

Σημειώνεται ότι η πληρότητα αυξήθηκε από σήμερα στο 85% για τα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% για εκείνα χωρίς καμπίνες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η Κρήτη υποδέχτηκε τουρίστες από πολλές χώρες της Ευρώπης

Την ίδια ώρα, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου έχει αρχίσει να παίρνει ξανά ζωή και οι εκτιμήσεις για το επόμενο τετραήμερο είναι ότι θα πραγματοποιηθούν 75 πτήσεις εξωτερικού και θα αφιχθούν περίπου 10.000 επισκέπτες. Σημειώνεται ότι την ίδια περίοδο το 2019, χωρίς κορονοϊό, οι πτήσεις που αναμένονταν ήταν πάνω από 500. Επίσης, στο λιμάνι της Σούδας κατέφθασαν δύο κρουαζιερόπλοια της Silversea Cruises. Πρόκειται για το Silver Explorer και το Silver Moon, ένα νεότευκτο υπερπολυτελές πλοίο κρουαζιέρας, που ναυπηγήθηκε τον Αύγουστο του 2020.

Μύκονος: Εγκαινίασαν τον τουρισμό με αψίδες νερού

Με αψίδες νερού υποδέχθηκε η Μύκονος το πρώτο αεροσκάφος της Qatar Airways που προσγειώθηκε την Παρασκευή (14/05) στο αεροδρόμιο του νησιού. Στην πίστα προσγείωσης τα πυροσβεστικά οχήματα που δημιούργησαν τις υδάτινες αψίδες και ήχησαν τις σειρήνες τους για καλή τύχη στον τουρισμό του νησιού, πρώτη μέρα της άρσης των απαγορεύσεων.

Δείτε βίντεο από το «mykonoslive.tv»:

Χαμός και στη Σαντορίνη, πολλές αφίξεις

Η Σαντορίνη είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες. Στον αερολιμένα του νησιού εννέα είναι σήμερα οι αφίξεις και μάλιστα τρεις πτήσεις τσάρτερ από Μόναχο, Ζυρίχη και Παρίσι, ενώ το νησί υποδέχτηκε και τους πρώτους δια θαλάσσης επισκέπτες.

Ιταλία: Τουριστικό αφιέρωμα της La Repubblica στο Καστελόριζο, έναν «covid safe παράδεισο»

Την ίδια ώρα συνεχίζονται τα αφιερώματα από τον ξένο Τύπο και κανάλια στη χώρα μας, λόγω του ανοίγματος του τουρισμού. Πολλά Μέσα έχουν στείλει και απεσταλμένους στα νησιά (Σαντορίνη, Νάξος κ.α.)

Μισής ώρας διάρκειας ρεπορτάζ αφιερώνει, μάλιστα, στο Καστελόριζο, στον διαδικτυακό της τόπο, η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica». Η εφημερίδα της Ρώμης προβάλλει τη διαδικασία εμβολιασμού όλων των κατοίκων του νησιού και μαρτυρίες Ιταλών που έχουν αγοράσει σπίτι στο νησί και το χαρακτηρίζουν «επίγειο παράδεισο». Οι ξενοδόχοι του νησιού δηλώνουν βέβαιοι ότι φέτος τα δωμάτιά τους θα γεμίσουν και πάλι, με επισκέπτες από όλο τον κόσμο που επιθυμούν ήρεμες διακοπές, σε επαφή με την φύση.

Όλα έτοιμα σε Μύκονο και Σαντορίνη

Την ίδια ώρα, ο τηλεοπτικός όμιλος Μπερλουσκόνι, σε ρεπορτάζ του από την Σαντορίνη και την Μύκονο, τονίζει ότι «όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος» και ότι «η Ελλάδα εντυπωσίασε με την ιδέα της για νησιά covid safe». Παράλληλα, ασκεί κριτική στις καθυστερήσεις που καταγράφηκαν στην Ιταλία, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων των μικρών νησιών της χώρας, που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Αφιέρωμα στο Αιγαίο και από τη RAI

Η δημόσια τηλεόραση RAI, τέλος, αναφέρεται στο πόσο «μαγνητίζουν τους Ιταλούς» τα νησιά του Αιγαίου και στην μεγάλη πιθανότητα, η φετινή τουριστική περίοδος, να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο.

Διαβάστε ακόμα:

Όπου φύγει - φύγει οι Αθηναίοι, χαμός στα διόδια

(πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

LOCKDOWNΠΕΙΡΑΙΑΣΑΠΟΔΡΑΣΗΛΙΜΑΝΙΛΙΜΑΝΙΑΠΛΟΙΑΝΗΣΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα