ΑΡΧΕΛΩΝ: Ξεκίνησαν οι δημόσιες εκσκαφές φωλιών θαλάσσιων χελωνών

Από την παραλία Γερανίου άρχισαν οι δημόσιες εκσκαφές των φωλιών θαλάσσιων χελωνών, διαδικασία που γίνεται από τον σύλλογο «ΑΡΧΕΛΩΝ» σε συνεργασία με το Δήμο Πλατανιά.

Οι δημόσιες εκσκαφές πραγματοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο από τον Πλατανιά μέχρι και το Κολυμπάρι με την φροντίδα εθελοντών του συλλόγου « ΑΡΧΕΛΩΝ» και έχουν ως στόχο την προστασία της ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «δημόσια εκσκαφή ονομάζουμε το άνοιγμα κάθε φωλιάς, που γίνεται από εκπαιδευμένους εθελοντές του "ΑΡΧΕΛΩΝ", όταν προσκαλείται και κοινό. Το άνοιγμα της φωλιάς γίνεται

πάντα, έπειτα από το πέρας συγκεκριμένων ημερών, όταν τα χελωνάκια έχουν όλα εκκολαφθεί. Με τον τρόπο αυτόν καταγράφεται από τον "ΑΡΧΕΛΩΝ" το ποσοστό της επιτυχίας της εκκόλαψης, δηλαδή πόσα από αυτά πήγαν με επιτυχία στο νερό και πόσα δεν εκκολάφθηκαν και για ποιο λόγο.

Πολύ συχνά μέσα στη φωλιά βρίσκονται και αργοπορημένα χελωνάκια, τα οποία και απεγκλωβίζονται προσεκτικά από τους εθελοντές του "ΑΡΧΕΛΩΝ" και οδηγούνται με συγκεκριμένο τρόπο στο νερό, κάτι που ενθουσιάζει ιδιαίτερα τους παρατηρητές της δημόσιας εκσκαφής».

Keywords
Τυχαία Θέματα