Αποζημιώσεις ύψους πάνω από 1,3 τρισ. ευρώ απαιτεί η Πολωνία από την Γερμανία για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Γερμανικές αποζημιώσεις με πολλά... μηδενικά για τις απώλειές της κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ζητά η Βαρσοβία από το Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας, οι ζημιές της χώρας που προκλήθηκαν από τνη ναζιστική Γερμανία εκτιμώνται σε 6,2 τρισεκατομμύρια ζλότι (1,32 τρισεκατομμύρια δολάρια).

Η Γερμανία όμως, έχει ήδη δηλώσει ότι όλες οι οικονομικές απαιτήσεις που συνδέονται με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν διευθετηθεί με

όλες τις χώρες.

Η μαχητική στάση έναντι της Γερμανίας από την πολωνική κυβέρνηση, που χρησιμοποιείται συχνά για να επωφεληθεί εκλογικά, έχει τεπιδεινώσει τις σχέσεις με το Βερολίνο. Εντάθηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εν μέσω κριτικής για την εξάρτηση του Βερολίνου από το ρωσικό φυσικό αέριο και την καθυστέρηση να βοηθήσει το Κίεβο.

Η γερμανική κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό, όμως αναμένεται απάντηση ανάλογη με αυτή που έχει δωθεί στο παρελθόν, δηλαδή ότι όλες οι αποζημιώσεις έχουν διευθετηθεί.

#ΓΕΡΜΑΝΙΑ #ΠΟΛΩΝΙΑ #ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ #Β_ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ_ΠΟΛΕΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα