Απόβαση 49 τούρκικων γρι-γρι στα Άβδηρα Θράκης - Παρενόχλησαν Έλληνες ψαράδες

Παραβίαση του ορίου διεθνών υδάτων κατά 5 μίλια από τουρκικό "στόλο" αποτελούμενο από 49 γρι γρι, καταγγέλεται από ντόπιους ψαράδες- Τους έχουν καταστρέψει οικονομικά, καταγγέλει ο Πρόεδρος των Αλιέων Αβδήρων Θράκης, Κώστας Τσολάκης

Ο πρόεδρος των Αλιέων Αβδήρων Θράκης καταγγέλλει το δεύτερο μέσα σε δύο μήνες περιστατικό, παρενόχλησης Ελλήνων ψαράδων από Τούρκους.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα της Ξάνθης "Εμπρός", ο κ. Κώστας Τσολάκης καταγγέλλει ότι 49 τουρκικά γρι-γρι (αλλιευτικά σκάφη) έκαναν "απόβαση" στις ακτές των Αβδήρων πριν 5 ημέρες.

Ενώ ο ίδιος και πολλοί συνάδελφοι

του ψάρευαν στα 5 μίλια από τις ακτές των Αβδήρων έκανε «απόβαση» στόλος από 49 τουρκικά γρι γρι στα 6 μίλια που είναι τα διεθνή ύδατα αλλά δεν σταμάτησαν εκεί:

«Πριν 5 μέρες ενώ ψαρεύαμε μετρήσαμε 49 τούρκικα γρι γρι να ψαρεύουν στα διεθνή.

Σε κάποια στιγμή ενώ εμείς ψαρεύαμε στα 5 μίλια πέρασαν πάνω από τα δίχτυα μας. Τους είπαμε ευγενικά να αποχωρήσουν.

Άλλοι είναι φιλικοί άλλοι επιδεικτικά μας αγνοούν. Μας έχουν κάνει μεγάλη καταστροφή, δεν έχουν αφήσει τίποτε από αφρόψαρα στα νερά μας. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα.

Αν η χώρα μας δεν επεκτείνει το όριο στα 12 μίλια θα έχουμε συνέχεια αυτό το φαινόμενο με τους Τούρκους ψαράδες λίγο έξω από τις ακτές μας.

Αυτό άρχισε ένα γίνεται φέτος τόσο έντονα και φοβόμαστε πως αν δεν παρθούν μέτρα μπορεί να έχουμε και «θερμά επεισόδια» μεταξύ μας , με απρόβλεπτες συνέπειες», επισημαίνει ο κ. Τσολάκης, μεταφέροντας ένα κλίμα ανησυχίας που επικρατεί στους ψαράδες του νομού μας.

Πηγή: Empros.gr

Keywords
Αναζητήσεις
οι ελληνες που εκαναν αποβαση στην τουρκια
Τυχαία Θέματα