Αποτελέσματα πανελληνίων 2023: Πώς τα πήγαν οι υποψήφιοι σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, πόσοι έγραψαν κάτω από τη βάση

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα στατιστικά των επιδόσεων των υποψήφιων για τις πανελλήνιες 2023 τόσο στα ΓΕΛ όσο και στα ΕΠΑΛ. Πώς τα πήγαν οι μαθητές, πόσοι έγραψαν κάτω από τη βάση και πόσοι αρίστευσαν.

Α. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ: Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αναρτήθηκαν σε όλα τα Λύκεια της χώρας και στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr, ενώ έχουν αποσταλεί και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τηλέφωνο των υποψηφίων, σε όσους το είχαν αιτηθεί.

Δείτε τις βαθμολογίες ΕΔΩ

Β. ΠΛΗΘΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ: Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2023 ανά είδος Λυκείου και Ομάδα Προσανατολισμού/Τομέα εμφανίζονται στους παρακάτω πίνακες:

Επισημαίνεται ότι το πλήθος των υποψηφίων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ προκύπτει από τη συμμετοχή σε τουλάχιστον δύο πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (εκτός των Μουσικών Σπουδών).

Γ. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ: Για να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον υπολογισμό των μορίων τους, το Υπουργείο ανέπτυξε ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν. Η εφαρμογή συνυπολογίζει τους γραπτούς βαθμούς και τους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων για κάθε Τμήμα. Η εφαρμογή ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ είναι διαθέσιμη στην ακόλουθη ιστοσελίδα markcalc.it.minedu.gov.gr/.

Υπολογίστε τα μόρια σας ΕΔΩ

Δ. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ: Επίσης, δίνονται στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Για τα στατιστικά στοιχεία πατήστε ΕΔΩ.

Σύμφωνα με τα στατιστικά οι υποψήφιοι ΓΕΛ φαίνεται να πάτωσαν σε μαθηματικά και ιστορία με ποσοστό πάνω από 50% να γράφει κάτω από τη βάση ενώ σχεδόν οι μισοί υποψήφιοι έγραψαν κάτω από τα βάση σε Φυσική, Χημεία και Οικονομία. Πολύ καλά οι μαθητές φαίνεται να έγραψαν σε Νεοελληνική Γλώσσα, Λατινικά, Βιολογία και Πληροφορική.

Αντίστοιχα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ φαίνεται να πάτωσαν συντριπτικά σε υγιεινή, ναυτικό δίκαιο και ανατομία με 84% και 77% αντίστοιχα να γράφει κάτω από 10 ενώ σχετικά καλύτερες επιδόσεις γράφοντας πάνω από 10 είχαν στις αρχές οργάνωσης και διοίκησης, στην οικοδομική, στο αρχιτεκτονικό σχέδιο.

Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά

#ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ_2023 #ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ #ΓΕΛ #ΕΠΑΛ #ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ #ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα