Συνάντηση Μητσοτάκη - Μέτσολα για το μεταναστευτικό, «προτεραιότητα τα σύνορα της ΕΕ αλλά και όσοι κινδυνεύουν»

Την ανάγκη μίας ευρωπαϊκής λύσης που θα περιλαμβάνει τις αρχές της αλληλεγγύης επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες σε κοινές δηλώσεις με την Ρομπέρτα Μέτσολα μετά την συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόβλημα, ενώ σημείωσε ότι η προστασία των συνόρων αποτελεί ένα μόνο κομμάτι και θα πρέπει να μιλήσουμε για τις επιστροφές.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο τραγικό

ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, επισήμανε ότι πρόκειται για μία τραγωδία για την οποία όλοι οι Έλληνες αισθάνονται τεράστια θλίψη, επισήμανε ότι διεξάγεται έρευνα για να προσδιορίσουμε ακριβώς τι έγινε με το ναυάγιο.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η ελληνική ακτοφυλακή έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην θάλασσα και κάνει μία εξαιρετική δουλειά και πρόσθεσε ότι προτεραιότητά μας αποτελεί όχι μόνο να προστατεύουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, αλλά να συνδράμουμε και όσους κινδυνεύουν.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι από το 2019 έχει υπάρξει μείωση μεταναστευτικών ροών κατά 90% , ενώ τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόοδο την συζήτηση για την μετανάστευση και το άσυλο.

Με αφορμή την εκλογική νίκη της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε βιώσιμη ανάπτυξη και να ενισχύσουμε την θέση της χώρας μας στην ΕΕ, ενώ τόνισε ότι ο κύκλος πόνου και τραύματος που ταλαιπώρησε την ελληνική κοινωνία την προηγούμενη δεκαετία έχει κλείσει.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΡΟΜΠΕΡΤΑ_ΜΕΤΣΟΛΑ #ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ_ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ #ΕΥΡΩΠΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση Μητσοτάκη - Μέτσολα,synantisi mitsotaki - metsola