Αποτελέσματα Πανελλαδικών: Στα κινητά των μαθητών οι βαθμοί

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των πανελληνίων στο results.it.minedu.gov.gr. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό όσοι έκαναΝ αίτηση στο smsresults.minedu.gov.gr έλαβαν και τα σχετικά μηνύματα ενημέρωσης στο

κινητό τους.

Ανακοινώθηκαν λίγο νωρίτερα τελικά τα αποτελέσματα των πανελληνίων βάζοντας τέλος στην αγωνία των μαθητών οι οποίοι έσπευσαν να ενημερωθούν σχετικά μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα στο results.it.minedu.gov.gr.

Παράλληλα όμως, φέτος για πρώτη φορά οι μαθητές μπορούσαν να ενημερωθούν και μέσω sms στα κινητά τους τηλέφωνα αν είχαν κάνει τη σχετική αίτηση στο smsresults.minedu.gov.gr

Σύμφωνα με δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως επτά στους δέκα μαθητές (δηλαδή 72.000 άτομα στα 100.000 περίπου) που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2021 καταχώρισαν το κινητό τους τηλέφωνο στην ειδική σελίδα του υπουργείου και έλαβαν τα αποτελέσματα, τις βαθμολογίες μέσω SMS.

Οι βαθμολογίες είναι πλέον διαθέσιμες και στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr ενώ για πρώτη φορά φέτος οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν και μέσω SMS για τη βαθμολογία τους.

Συνολικά από τις φετινές πανελλαδικές θα περάσουν στην τριβοβάθμια εκπαίδευση 77.415 μαθητές.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα Λύκεια περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα στα ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων 2021, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα πανελληνίων

Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα