Αποτελέσματα εκλογών 2019: Σάρωσε η ΝΔ σε Δήμους και Περιφέρειες - Οι μεγάλοι νικητές της κάλπης (vids)

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ιστορική νίκη για τη ΝΔ καθώς κατόρθωσε να επικρατεί σε 12 Περιφέρειες στον β' γύρο.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας κατάφεραν να υπερισχύσουν στις 12 από τις 13 Περιφέρειες και σε δεκάδες Δήμους όλης της χώρας. Με φόντο τις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου, τα κομματικά επιτελεία ετοιμάζουν την στρατηγική που θα ακολουθήσουν και φαίνεται πως τα συναισθήματα στη ΝΔ σε σχέση με εκείνα στον ΣΥΡΙΖΑ

είναι πολύ διαφορετικά.

Το κόμμα της Πειραιώς πανηγυρίζει για τη σαρωτική νίκη στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές και ανασκουμπώνεται με σκοπό να κυριαρχήσει και στις εθνικές κάλπες. Αντίθετα, στην Κουμουνδούρου αντιμετώπιζουν τις εθνικές εκλογές ως ευκαιρία για να ανακτηθεί ξανά η εμπιστοσύνη των πολιτών.

Οι μεγάλοι νικητές της κάλπης

Μπακογιάνννης: Θα είμαι ο τελευταίος πολίτης και θα υπηρετώ κάθε Αθηναίο και κάθε Αθηναία

Σε πανηγυρικό κλίμα έγιναν οι πρώτες δηλώσεις του νέου Δημάρχου Αθηναίων. Ο Κώστας Μπακογιάννης. με την ενσωμάτωση να έχει ολοκληρωθεί, είναι πλέον επίσημο πως μιλάμε για τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων.

Ο κ. Μπακογιάννης συγκέντρωσε το 65,26% των ψήφων έναντι 34,74% του Νάσου Ηλιόπουλου.

Οι πρώτες δηλώσεις του κ. Μπακογιάννη έξω από τη παλιά Βουλή, έγιναν σε πανηγυρικό κλίμα και ανέφερε:

«Υπάρχουν μερικά πράγματα που θέλω να πω εδώ και πάρα πολύ καιρό γιατί κάθε άνθρωπος είναι ένα παζλ από άλλους ανθρώπους. Να πως ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Αθηναίους και στις Αθηναίες.

Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και για την τιμή που μου έκαναν. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι από δω και πέρα 24 ώρες το 24ωρο θα δώσουμε όλο μας το είναι. Και κάτι ακόμα, επειδή είθισται να λέγεται, ότι ο δήμαρχος είναι ο πρώτος πολίτης. Εγώ θα είμαι ο τελευταίος πολίτης και θα υπηρετώ κάθε Αθηναίο και κάθε Αθηναία. Θέλω όμως να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπέροχη οικογένεια μου που στάθηκαν δίπλα μου στα δύσκολα.

Τώρα τέρμα τα λόγια, ότι είπαμε είπαμε, τώρα έχει δουλειά, δουλειά! Πρέπει όλοι μαζί να μπορούμε να περπατάμε στους δρόμους της Αθήνας με το κεφάλι ψηλά. Θέλω να κρατήσετε το μαζί. Από αύριο δεν υπάρχουν πια παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο. Υπάρχει μόνο η παράταξη της Αθήνας!» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.

Πατούλης: Η Αττική δεν έχει χρόνο για χάσιμο

Ο Γιώργος Πατούλης στέφθηκε νικητής με ποσοστό μεγαλύτερο του 65% ενώ η ομιλία του έγινε σε πανηγυρικό και άκρως ελπιδοφόρο κλίμα.

«Η Αττική δεν έχει χρόνο για χάσιμο» τόνισε ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης στις πρώτες του δηλώσεις μετά την μεγάλη νίκη κόντρα στην Ρένα Δούρου.

«Θέλουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα αλλά και να ενώσουμε τους πολίτες. Σήμερα νίκησε η ενότητα», σημείωσε στο μήνυμά του ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Μιλώντας στο εκλογικό του κέντρο, ο κ. Πατούλης, επεσήμανε πως «είναι η σειρά μας να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Δεν θα σας απογοητεύσουμε, θα δουλέψουμε για να αλλάξουμε την Αττική μας».

«Θα δουλέψουμε για να κάνουμε αυτό τον τόπο καλύτερο. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψει στην Αττική το χαμόγελο και η υπερηφάνεια. Θα δουλέψουμε με σχέδιο, σκληρή δουλειά, χωρίς να χάσουμε ούτε μια μέρα. Θέλουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα αλλά και να ενώσουμε τους πολίτες. Σήμερα νίκησε η ενότητα. Σήμερα γκρεμίσαμε τις διαχωριστικές γραμμές. Στην ενότητα των πολιτών θα στηρίξουμε την προσπάθειά μας. Η μεγαλύτερή μου φιλοδοξία είναι να μπορώ να κοιτάζω τους πολίτες στα μάτια, να χαιρόμαστε που ζούμε στην Αττική», σημείωσε και συνέχισε:

«Συγχαίρω όλους τους υποψήφιους για τον αγώνα που δώσαμε. Δεν βλέπω χθεσινούς αντιπάλους, αλλά μελλοντικούς συνεργάτες για μια καλύτερη Αττική. Ευχαριστώ τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη για τη στήριξη του στον αγώνα μας. Και θα είμαι δίπλα του στον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα».

Ζέρβας: Σήμερα νίκησε η Θεσσαλονίκη

Ο κ. Ζέρβας κατόρθωσε από αουνσάιντερ να βγεί μεγάλος νικητής στην συμπρωτεύουσα!

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα νίκησε η Θεσσαλονίκη. Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους τους Θεσσαλονικείς ό,τι κι εάν ψήφισαν, ό,τι κι εάν επέλεξαν» δήλωσε, προσερχόμενος στα κεντρικά εκλογικά γραφεία του συνδυασμού του, στην οδό Τσιμισκή, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Από την αρχή, όταν ξεκίνησε αυτή η ανηφορική πορεία, δεν ξεχάσαμε ούτε λεπτό ότι η πρόταση μας είναι αυτοδιοικητική. Από την πόλη ξεκινούσαμε και στην πόλη καταλήγαμε. Ότι, πάνω από όλα, σε αυτές τις εκλογές έπρεπε να κερδίσει η πόλη. Και η πόλη κέρδισε σήμερα» τόνισε ο κ. Ζέρβας.

«Από αύριο κιόλας το μυαλό, οι ενέργειές μας, σε ένα σκοπό θα κατευθύνονται· μα γίνει η ζωή καλύτερη για όλους. Θέλω να πω ένα μεγάλο, ένα τεράστιο, ευχαριστώ σε όσους με στήριξαν. Ξέρω καλά πόσο δύσκολο ήταν. Και θέλω να πω σε όλους τους δημότες της πόλης, ότι θα είμαι αυτός ο δήμαρχος που επιθυμούν. Θα είμαι ο δήμαρχος που θα κάνει τη δουλειά», πρόσθεσε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Ευθύνη, συνέπεια και εργατικότητα είναι οι παρακαταθήκες που μου άφησε ο πατέρας μου και δεν τον ξεχνώ, τον κουβαλάω κάθε στιγμή μαζί μου» συνέχισε, συγκινημένος, ο κ. Ζέρβας.
Ο νέος δήμαρχος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τους οποίους ανέφερε με τα μικρά τους ονόματα, αλλά και «εκατοντάδες άλλους» που τον στήριξαν στην προεκλογική προσπάθεια και συνέχισε: «Δεν θα μπορούσα παρά να ευχαριστήσω την αγαπημένη μου μητέρα και τις αδελφές μου. Και θα το ξαναπώ. Μόνο νίκες για τη Θεσσαλονίκη».

Έξω από την είσοδο των γραφείων τον κ. Ζέρβα περίμεναν, από νωρίς το απόγευμα, νέοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, φίλοι και ψηφοφόροι του προκειμένου να του ευχηθούν και ξέσπασαν σε εκδηλώσεις χαράς και επευφημίες με την άφιξή του. Επίσης, παραβρέθηκαν για να τον συγχαρούν και οι επικεφαλής άλλων παρατάξεων του πρώτου γύρου, νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, κ.ά.

Μώραλης: Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διαιρέσεις, όλοι μαζί στεκόμαστε για τον Πειραιά

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος και ενωτικός εμφανίστηκε στις πρώτες του δηλώσεις ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» και εκ νέου δήμαρχος του Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

«Ο Πειραιάς νίκησε. Ο Πειραιάς Νικητής μπορεί να κέρδισε μια ακόμη αναμέτρηση, αλλά κερδισμένη είναι η πόλη του Πειραιά. Ο Πειραιάς είναι νικητής σήμερα, για να συνεχίσει ο Πειραιάς το δρόμο της αισιοδοξίας, της εξωστρέφειας, της ανάπτυξης, της προόδου, της αλληλεγγύης. Αυτοί είναι οι στόχοι μας, έτσι πορευτήκαμε 4,5 χρόνια, έτσι θα πορευτούμε τα επόμενα τέσσερα. Εσείς είστε οι νικητές. Εσείς είστε που πήρατε την τελική απόφαση. Κάνετε τον Πειραιά να διατηρεί την αισιοδοξία του», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Μώραλης.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην επόμενη ημέρα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής». Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διαιρέσεις, όλοι μαζί στεκόμαστε για τον Πειραιά. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε, να ευχαριστήσουμε όσους μας στήριξαν αλλά μαζί μας θα είναι πιστεύω και όσοι έκαναν άλλες επιλογές. Τους οποίους σέβομαι απολύτως και καλώ από αύριο όλοι μαζί να προχωρήσουμε. Ξεκολλήσαμε το καράβι πριν 4.5 χρόνια πλέουμε πλέον με άνεμους αισιοδοξίας, όλοι μαζί για έναν Πειραιά καλύτερο, πιο φιλικό». Ο κ. Μώραλης τέλος ευχαρίστησε τους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο του, τους γονείς του αλλά και την οικογένεια του.

Για την επόμενη μέρα, όμως, μίλησε και ο πρώτος σε σταυρούς, δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού και επικεφαλής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης. «Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και ιδιαίτερα ευτυχισμένοι, για μια μεγάλη νίκη, όλων των Πειραιωτών. Έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια, σίγουρα αυτά τα πέντε χρόνια, η δημοτική αρχή έχει μάθει περισσότερα, έχει μάθει και από λάθη και είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι πολύ καλύτερη. Σε αυτόν τον Πειραιά, στον Πειραιά Νικητή, δεν υπάρχουν ηττημένοι, υπάρχουν όλοι οι Πειραιώτες που τους θέλουμε στο πλευρό μας. Δεν περισσεύει κανείς, δεν υπάρχουν λίγοι, δεν υπάρχουν πολλοί. Υπάρχει ο Πειραιάς Νικητής για όλους», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Keywords
αποτελεσματα εκλογων, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα, βαγγέλης μαρινάκης, εκλογες, συριζα, βουλη, παζλ, αθηνα, ελλαδα, θεσσαλονικη, πειραιας, σταυροι, ολυμπιακος, μαρινακης, κινηση στους δρομους, εκλογες 2010, δημοτικοι συμβουλοι, σταυροι δημοτικων εκλογων, δημοτικοι συμβουλοι δημου αθηναιων, αποτελεσματα δημοτικων συμβουλων , Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, Ημέρα της μητέρας, σχεδιο αθηνα, η ζωη, ξανα, ρενα δουρου, δουρου, νικητη, δουλεια, κοντρα, μητερα, ονοματα, πειραιως, αισιοδοξια, ανθρωπος, αττικη, άφιξη, βαγγέλης μαρινάκης, γινει, γονεις, γραφεια, δηλωσεις, εγινε, ευκαιρια, υπαρχει, επρεπε, ζερβας, ζωη, ομιλια, κλιμα, κομμα, λαθη, λογια, ματια, μυαλο, νικη, οικογενεια, παε ολυμπιακος, παζλ, προβληματα, σιγουρα, σιγουρος, συγκεκριμενα, σειρα, σχεδιο, τιμη, φοντο, χαμογελο, χαιρομαστε, κωνσταντινος, ωρες, ανηκει, ειπαμε, εμφαση, φιλοι, ιδιαιτερα, κωστας, θελω να, υπεροχη, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα