Απορρίφθηκε το αίτημα για επανακαταμέτρηση ψήφων στην Κωνσταντινούπολη

Tο αίτημα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επανακαταμετρηθούν όλες οι ψήφοι σε 31 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης, απέρριψε η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της Τουρκίας (YSK), όπως δήλωσε ένα μέλος της σήμερα.

Όμως, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑKP) δεσμεύθηκε να αμφισβητήσει την απόφαση.

Ο κ. Ερντογάν κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι «το οργανωμένο έγκλημα» που διαπράχθηκε στην Κωνσταντινούπολη κατά τις δημοτικές εκλογές, αφήνοντας

ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι εκλογές στην πόλη αυτή καθώς φαίνεται ότι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου έχει κερδίσει με μικρή διαφορά.

Ο εκπρόσωπος του AKP στην Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή, ο Ρετζέπ Οζέλ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αυτή συμφώνησε να πραγματοποιηθεί επανακαταμέτρηση σε 51 κάλπες σε 21 από τις 39 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης.

Αμέσως ο αντιπρόεδρος του AKP Αλί Ιχσάν Γιαβούζ επεσήμανε ότι το κόμμα του θα αμφισβητήσει την απόφαση της YSK να απορρίψει την επανακαταμέτρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα