Όλες οι αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις που θα δώσει η κυβέρνηση αναδρομικά (αναλυτικός πίνακας)

Μέσο ποσοστό αύξησης που φτάνει μέχρι το 48,24% θα δουν οι 465.000 συνταξιούχοι επικουρικής με το νέο ασφαλιστικό σχέδιο νόμου που φέρνει η κυβέρνηση στις αρχές του νέου έτους.

Το Dikaiologitika News σας παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά όλες τις αυξήσεις που θα δουν όλοι οι συνταξιούχοι της επικουρικής σύνταξης ανά ταμείο καθώς και ποιο είναι το ποσοστό αύξησης από την κατάργηση του πλαφόν των 1.300 ευρώ. Το μηνιαίο κόστος εφαρμογής των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας από το ΕΤΕΑΕΠ

ανέρχεται στο ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ και ετησίως τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Το ρεπορτάζ του Dikaiologitika News αναμένεται να επιβεβαιώσει και ο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Γιιώργου Αυτιά.

Στον πίνακα που σας παρουσιάζει αποκλειστικά το Dikaiologitika News σας παρουσιάζει την μέση αύξηση και το ποσοστό των συνταξιούχων που θα δουν αύξηση. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

- το 100% των συνταξιούχων του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης του Προσωπικού της Εμπορικής Τράπεζα ΤΕΑΠΕΤΕ θα δει μέση αύξηση 29,49%

- το 56,95 των συνταξιούχων του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτορείων θα δει μέση αύξηση 31,29%

- το 18,78 των συνταξιουχων του ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ θα παρει μέση αύξηση 44,92%.

- το 51,66% των συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων ( ΤΑΔΚΥ) θα δει μέση αύξηση 28,81%.

- το 38,48% των συνταξιούχων μηχανικών του ΤΣΜΕΔΕ θα πάρει μέση αύξηση 12,29%

Οι όποιες αλλαγές στις συντάξεις θα ισχύσουν αναδρομικά από τις 4 Οκτωβρίου 2019, ημέρα έκδοσης της κρίσιμης απόφασης του ΣτΕ, ενώ το νέο νομοσχέδιο θα μπει στην Βουλή και θα ψηφιστεί στα τέλη Ιανουαρίου.

Συνεπώς όσοι συνταξιούχοι δουν αύξηση στις επικουρικές συντάξεις θα πάρουν και αναδρομικά απο τις 4 Οκτωβρίου. Έτσι αν ο νέος νόμος ισχύσει πιθανότατα από τον Φεβρουάριο του 2020 τότε οι συνταξιούχοι θα πάρουν αναδρομικά 4 μηνών.

Οι αυξήσεις αυτές αφορούν μόνο τις επικουρικές συντάξεις που είχαν υποστεί μείωση λόγω του ορίου των 1.300 ευρώ ως άθροισμα κύριας και επικουρικής, καθώς το ΣτΕ έκρινε πως οι μειώσεις αυτές ήταν αντισυνταγματικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα