Νομοσχέδιο – βόμβα στις ΗΠΑ: Απαγορεύει στο Πεντάγωνο την χρηματοδότηση της Τουρκίας!

Μπουρλότο στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία βάζει νομοσχέδιο που ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ να σταματήσει η χρηματοδότηση στρατηγικών πόρων, άρα και αμυντικών δαπανών, της Τουρκίας.

Το σχέδιο νόμου ετοίμασε ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής Γκας Μπιλιράκης και προβλέπει την απαγόρευση στο Πεντάγωνο να χρηματοδοτεί ις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, μετά το 2020.

Την είδηση μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον,

Λένα Αργύρη.

{https://twitter.com/lenaargiri/status/1197960380603084800}

Το νομοσχέδιο συνυπογράφει και η βουλευτής Γκρέις Μενγκ κι έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από την ομογένεια, που καλεί τις ΗΠΑ να αντιληφθούν ότι η Τουρκία είναι μόνον κατ’ όνομα σύμμαχος.

{https://twitter.com/HellenicLeaders/status/1197953248256245760}

Εάν το σχέδιο νόμου ψηφιστεί, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας είναι υποχρεωμένο να αναστείλει την ενίσχυση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ θα πρέπει να επανεξεταστεί και η πολιτική για τα πυρηνικά όπλα που βρίσκονται στη βάση Ινσιρλίκ, στην Τουρκία.

«Η Τουρκία – που θεωρήθηκε κάποτε φίλος και σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών – έχει σχέσεις με χώρες όπως η Ρωσίας, η Συρία και το Ιράν», δήλωσε η βουλευτής Μένγκ, όπως αναφέρει το Hellas Journal. «Η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία που στοχεύει τους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ και η αγορά προηγμένων ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικών πυραύλων υπονομεύει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Είναι φανερό ότι έχει έρθει η ώρα να επανεκτιμηθεί οποιαδήποτε ανάπτυξη των στρατηγικών πόρων της Αμερικής στην Τουρκία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπιλιράκης δήλωσε: «Δυστυχώς, υπό τον έλεγχο του Προέδρου Ερντογάν, η Τουρκία έχει αποδείξει ότι δεν μπορούμε πλέον να την εμπιστευτούμε ως αξιόπιστο σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ανάπτυξη στρατηγικών πόρων στην Τουρκία δεν έχει πλέον νόημα».

Πηγή: Με πληροφορίες από Hellasjournal

Keywords
Τυχαία Θέματα