Αποκλειστικό Dnews - Νέοι Πίνακες Κατάταξης Εκπαιδευτικών: Πότε οι προκηρύξεις για χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΣΕΠ μέσα στο 2023 θα ανανεωθούν οι πίνακες της Γενικής Αγωγής για χιλιάδες νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ενώ τον Φεβρουάριο αναμένονται οι σχετικές προκηρύξεις με αριθμούς 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023.

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο άνοιγμα των πινάκων της Γενικής Εκπαίδευσης για τις χιλιάδες νέες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα γίνουν για την επόμενη σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ, υπάρχουν σχέδια δυο προκηρύξεων του

υπουργείου Παιδείας που θα διαμορφώσουν τους νέους πίνακες γενικής παιδείας των εκπαιδευτικών βρίσκονται σε επεξεργασία και αναμένεται να έρθουν αρχές του επόμενου μήνα δηλαδή τον Φεβρουάριο.

Η αρμόδια υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. με έγγραφό της προς το Α.Σ.Ε.Π στις 8/9/2022 αιτήθηκε από την Αρχή να επιβεβαιώσει την περάτωση της έκδοσης νέων πινάκων της επικείμενης προκήρυξης για τη Γενική Εκπαίδευση, υποψηφίων κατηγορίας ΠΕ, έως το τέλος Μαΐου 2023.

Αυτό είχε πει η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή, για το ζήτημα του ανοίγματος των νέων πινάκων Γενικής Αγωγής.

Ανάλογη απάντηση, χωρίς όμως να προσδιορίζει τον μήνα Μάϊο, είχε δώσει και η κ. Κεραμέως σε συνέντευξή της, λέγοντας ότι «μέσα στο 2023 θα ανανεωθούν οι πίνακες της Γενικής Αγωγής».

Από την άλλη και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου δήλωσε σχετικά με το άνοιγμα των Πινάκων των εκπαιδευτικών:

«Επειδή πολλοί ρωτάνε σχετικά με τον χρόνο έκδοσης των προκηρύξεων για τη γενική εκπαίδευση, θα ήθελα να ενημερώσω ότι οι υπηρεσίες του ΑΣΕΠ και του Υπουργείου Παιδείας είναι σε σχεδόν καθημερινή συνεργασία για την έκδοση των προκηρύξεων. Στόχος μας είναι να τρέξουν οι αιτήσεις τον Φεβρουάριο για να προλάβουμε τις εκλογές αλλά και να εκδοθούν εγκαίρως τα προσωρινά αποτελέσματα σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων».

Όπως είναι γνωστό οι πίνακες κατάταξης για την Γενική Εκπαίδευση βάσει των οποίων έγιναν και κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά οι προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ισχύουν μέχρι τον Αύγουστο του 2023.

Περίπου 130 - 150.000 εκπαιδευτικοί εκτιμάται από παράγοντες του ΑΣΕΠ και του υπουργείου Παιδείας ότι θα ενταχθούν στους νέους πίνακες του ΑΣΕΠ για να διεκδικήσουν μία θέση σε σχολεία γενικής παιδείας την επόμενη σχολική διετία, ξεκινώντας από το σχολικό έτος 2023-2024.

#ΑΣΕΠ #ΠΙΝΑΚΕΣ #ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ #ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ #ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ #ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα