Αποκάλυψη Ζαΐρη για τη ΔΕΠΑ: Είναι μία υπόθεση που απασχολεί την Αρχή εδώ και 2 χρόνια

Εδώ και δύο χρόνια η Αρχή καταπολέμησης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ερευνούσε την υπόθεση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

Αυτό αποκάλυψε κατά την συνεδρίαη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η πρόεδρος της Αρχής, Άννα Ζαΐρη που κλήθηκε στην επιτροπή ύστερα απο αίτημα της ΝΔ για την υπόθεση Πετσίτη.

Ειδικότερα, στο ερώτημα του Ευάγγελου Βενιζέλου

αν υπάρχουν απάτες και ξέπλυμα χρήματος μέσω της ΔΕΠΑ απάντησε οτι: «είναι μια υπόθεση που απασχολεί εδώ και 2 χρόνια την Αρχή. Όποτε βρήκαμε αξιόλογα στοιχεια τα στείλαμε στον ανακριτιτη και τον εισαγγελέα».

Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα της Αρχής να κάνει εσωτερικό έλεγχο στην ΔΕΠΑ.

Υπογράμμισε ότι η απόφαση της να μετακινήσει τον υπάλληλο που έκανε την καταγγελία και χειρίζονταν την υπόθεση οφείλεται στο ότι αυτός είναι αστυνομικός που υπηρετεί περίπου 15 χρόνια στην υπηρεσία.

Τόνισε μάλιστα πως με δόλιο τρόπο διέρρευσε πως η υπόθεση «βούλιαξε» όταν απομακρύνθηκε ο εν λόγω υπάλληλος, διότι την υπόθεση ερευνούν κι άλλοι υπάλληλοι. H πρόεδρος επικαλέστηκε την αρχή της εχεμύθειας και δεν είπε περισσότερα για την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επικράτησε ένταση στην συνεδρίαση όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε την πρόεδρο της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου ως εκπρόσωπο του Μανώλη Πετσίτη με την ίδια να κάνει λόγο για «θεατρινισμούς» της αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα